Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκία σε Αίγυπτο: ''Ελάτε τώρα να τα βρούμε!''

Δεν έχουν τέλους τα τουρκικά fake news. Η Τουρκία προσπαθεί με ''νύχια'' και με ''δόντια'' να ακυρώσει την συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου,

Πάντως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην Α. Μεσόγειο, με Ελλάδα, Γαλλία, Αίγυπτο και Τουρκία να βρίσκονται σε κινητικότητα. Η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις δηλώσεις από τη μια πλευρά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών περί δήθεν πρόσκλησης προς την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, δεν έχουν βρει ανταπόκριση, και από την άλλη την ιδιαίτερα αιχμηρή παρέμβαση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ στην πρόσφατη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου,

Καταρρέουν τα όνειρα της Τουρκίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο - Τι απαντούν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα

 

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, , με αντικείμενο τις περιφερειακές εξελίξεις και τα επόμενα βήματα συνεργασίας στο Φόρουμ του αγωγού East Med. 

Νέές δηλώσεις Τσαβούσογλου  

 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών για άλλη μία φορά προσπαθεί να μας πείσει πως η Άγκυρα τα έχει βρει με την Αίγυπτο! Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ''SABAH'' ανέφερε τα εξής: 

''Έχουμε επαφή με την Αίγυπτο σε επίπεδο πληροφοριών και υπουργείων Εξωτερικών. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Σούκρι. Πιστεύω πως είμαστς έτοιμοι να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για τις θαλάσσιες ζώνες'', ανέφερε ο Τσαβούσογλου!  

Τι είπε για την Ελλάδα   

 

''Μπορούμε να λύσουμε τα διμερή μας ζητήματα με την Ελλάδα μόνο μέσω διαλόγου. Η μέθοδος που ορίζεται από το διεθνές δίκαιο είναι να καθίσουμε πρώτα στο τραπέζι. Η παρενόχληση του ερευνητικού μας σκάφους Τσεσμέ, οι προκλητικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών όμως, δεν μας κάνουν αισιόδοξους''. Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι αναφέρονται στο ''ΤΣΕΣΜΕ'', θέλοντας να κατηγορήσουν την χώρα μας ότι είναι αυτή που προκαλεί στη περιοχή!  

 
''Έλληνες και Γάλλοι συμμαχούν''

 

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι αναφέρονται και στον ερχομό του ''Ντε Γκωλ'' στην Α. Μεσόγειο. Μάλιστα αναφέρουν πως δεν είναι τυχαία η παρουσία του αεροπλανοφόρου, καθώς την ίδια στιγμή διεξάγεται η ''Γαλάζια Πατρίδα''. 

Πέφτουν οι υπογραφές για τον EuroAsia Interconnector - Νέες αμυντικές εξελίξεις στην περιοχή

''Στην Γαλλική επιχείρηση «CLEMENCEAU 21» συμμετείχαν πλέον των Γαλλικών, και ναυτικές μονάδες της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Βελγίου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και Στρατηγικών Εταίρων κατά τη διάρκεια της διέλευσης από τις περιοχές ευθύνης τους.   

Την Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021, ο Γάλλος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης Task Force 473, Υποναύαρχος Marc Aussedat, επιβαίνων επί του Αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», επισκέφθηκε τη Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ εν πλω. Ο Γάλλος Διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του πλοίου, ενώ τόνισε τη σημαντική συνεισφορά της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην ανωτέρω αποστολή και εξήρε την εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα του Ελληνικού πλοίου.'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

 

Tags
Back to top button