Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τουρκία: 70 νεκροί και 47 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στις επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός των πλημμυρών που σαρώσουν τις τουρκικές επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.  

Οπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων εξακολουθούν να αναζητούν 47 ανθρώπους που αγνοούνται.

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου εκπέμπει η μετεωρολογική υπηρεσία, καθώς σήμερα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή που επλήγη τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας προκάλεσαν χάος καθώς χείμαρροι νερού παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και σωρούς μπάζων στους δρόμους, κατέστρεψαν κτίρια και γέφυρες, έκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικότερα, εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, άλλοι εννέα στη Σινώπη και ένας στην Μπαρτίν, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD). Επίσης, σαράντα επτά άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στην Κασταμονή και στη Σινώπη, ανέφερε.

Επίσης, πλάνα από drone δείχνουν μαζικές ζημιές στην πόλη Μποζκούρτ, στην επαρχία Κασταμονή, όπου ομάδες διάσωσης αναζητούσαν αγνοούμενους μέσα σε κατεστραμμένα κτίρια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πλεούμενων, ανέφερε η AFAD.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο περαιτέρω πλημμυρών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται σήμερα στις επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας ανατολικά των περιοχών που επλήγησαν την περασμένη εβδομάδα.

Tags
Back to top button