Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τόσο καιρό τρώμε τα μήλα με λάθος τρόπο -Πώς πρέπει να τα καταναλώνουμε για να λαμβάνουμε όλα τα οφέλη τους

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει ο σοφός λαός.

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό μας.

Από ότι φαίνεται, όμως, δεν είναι αρκετό να τα τρως απλά.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, σημασία έχει πώς τα τρως ώστε να έχεις μια καλή υγεία.

Νέα μελέτη του Graz University of Technology στην Αυστρία βρήκε ότι ευεργετικά βακτήρια περιέχονται σε όλο το μήλο.

Οι ερευνητές, συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι ένα φιλικό βακτήριο που ονομάζεται «Lactobacillus», βοηθά σε πεπτικές διαταραχές και συναντάται στον πυρήνα και στους σπόρους του μήλου.

Μάλιστα, είναι συχνό συστατικό των προβιοτικών.

Η έρευνα μελέτησε όλα τα μέρη ενός μήλου (κοτσάνι, φλούδα, σάρκα και σπόρους) για το περιεχόμενό τους σε βακτήρια.

Αυτό που βρήκαν είναι ότι η πλειοψηφία των βακτηρίων βρίσκεται στους σπόρους.

Οι περισσότεροι από εμάς, ωστόσο, πετάμε τον πυρήνα του μήλου, καθώς εκεί είναι τα κουκούτσια.

Από την μελέτη, βρέθηκε ότι όσοι πετούσαν τον πυρήνα, κατανάλωναν λιγότερα ευεργετικά βακτήρια.

Σύμφωνα με το Good Morning America, λοιπόν, πρέπει να τρώμε ολόκληρο το μήλο και όχι μόνο την σάρκα του.

Tags
Back to top button