Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το σκόρδο έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες

Εκτός από το άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά, το σκόρδο θεωρείται υπερτροφή για τα αναρίθμητα οφέλη του για την υγεία.

Αυτό, όμως, που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι η δράση του δεν σταματάει εκεί, καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι βακτηρίων, ιών, μυκήτων, παρασίτων και άλλων παθογόνων.

Οι μελέτες που έχουν γίνει για την αντιβακτηριακή δράση του σκόρδου είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες, ειδικά για βακτήρια που προσβάλουν το δέρμα και τη στοματική κοιλότητα, ενώ καταπολεμάει και το ελικοβακτήριο του πυλωρού, το οποίο είναι συχνά υπεύθυνο για γαστρεντερικές λοιμώξεις.

Σημαντική είναι και η αντιιική δράση του, κυρίως μέσω της αλλισίνης, έναντι κάποιων κύριων ανθρώπινων εντερικών πρωτοζωικών παρασίτων, ενώ δρα και ως αντιθρομβωτικό. Η δράση του οφείλεται στην αλληλεπίδρασή του με τα αιμοπετάλια και τη φιβρίνη, δηλαδή τους δύο παράγοντες που ελέγχουν την πήξη του αίματος.

Παράλληλα, είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία περιορίζουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών, και συμβάλλει και στην αντιμετώπιση προβλημάτων του μυϊκού συστήματος. Χρησιμοποιείται κατά της αρτηριοσκλήρυνσης, έχει υποτασικές ιδιότητες και επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει αντίστροφη συσχέτιση στην εμφάνισης κάποιας πάθησης του καρδιαγγειακού συστήματος με σχέση την κατανάλωσή του. Προλαμβάνει, επίσης, το να δημιουργηθούν θρόμβοι.

Tags
Back to top button