Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το συντηρητικό που περιέχουν οι περισσότερες τροφές και μας κάνει λιγότερο δραστήριους -Τι αναφέρει έρευνα

Οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να πουν πολλά για εμάς. Είμαστε ό,τι τρώμε, λέμε, άλλωστε.


Από ότι φαίνεται, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο τι τρώμε και στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, ερευνητές βρήκαν ότι ένα συντηρητικό τροφίμων που χρησιμοποιείται στις επεξεργασμένες τροφές όπως στα αναψυκτικά και στα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να ευθύνεται για την τεμπελιά μας.

Η έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation εξηγεί γιατί λιγότερο από το 5% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ ασκείται για 30 λεπτά κάθε μέρα.

Το συντηρητικό είναι το ανόργανο φωσφορικό άλας.


Στην έρευνα προσπάθησαν να κατανοήσουν την επίδραση του φωσφορικού άλατος στα συνολικά επίπεδα δραστηριότητας και κυρίως πόση ώρα περνάμε καθισμένοι.

Στην έρευνα, δύο ομάδες ποντικιών έκαναν συγκεκριμένη διατροφή, με την μία ομάδα να έχει εκτεθεί σε 3 φορές περισσότερη ποσότητα φωσφορικού άλατος από την άλλη. Μετά από 12 εβδομάδες, τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα φωσφορικού άλατος πέρασαν λιγότερο χρόνο στη ρόδα από αυτά με πιο καθαρή δίαιτα.

Ακόμη, κατανάλωναν λιγότερο οξυγόνο συνολικά, κάτι που σήμαινε ότι τα επίπεδα fitness δεν ήταν τόσο υψηλά.

Στα τεστ των ανθρώπων, συμμετείχαν 1.603 άτομα για 7 μέρες. Ομοίως, όσοι κατανάλωναν μεγαλύτερη ποσότητα φωσφορικού άλατος, είχαν μειωμένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και άσκησης.

Σύμφωνα με το Cooking Light, αυτή η έρευνα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να τρώνε καλύτερα, καθώς το φωσφορικό άλας επηρεάζει και άλλα εκτός από το βάρος μας.

Οι ειδικοί συνιστούν την μείωση κατανάλωσης συσκευασμένων τροφίμων, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη και πιο υγιεινή διατροφή.

Τα επεξεργασμένα προϊόντα όπως το junk food σαμποτάρει την διατροφή σου ενώ έχει αρνητική επίδραση και στην φυσική σου κατάσταση.

Το φωσφορικό άλας μπορεί να βρεθεί σε τροφές όπως οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά που χρησιμοποιούνται από το σώμα για να χτίσουν υγιή δόντια και οστά.

Οι περισσότερες επεξεργασμένες τροφές περιέχουν αυτό το συστατικό ώστε να βελτιώσουν την γεύση και να κρατήσουν περισσότερο καιρό.

Σύμφωνα με την έρευνα, 40-70% των δημοφιλών προϊόντων όπως τα αναψυκτικά, τα κατεψυγμένα γεύματα, τα επεξεργασμένα κτλ έχουν περιέχουν πρόσθετο φωσφορικό άλας.

Tags
Back to top button