Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το πράσινο τσάι Μάτσα προλαμβάνει τα καρκινικά κύτταρα

Το Μάτσα (μεταφράζεται ως πούδρα ή σκόνη) είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να προλαμβάνει διάφορες παθήσεις.

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Σάλφορντ στη Βρετανία, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Aging, δημοσιεύει επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι το τσάι μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά βλαστοκύτταρα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κυτταρικές σειρές καρκινικών βλαστοκυττάρων του μαστού και όταν τις εξέθεσαν σε τσάι Μάτσα παρατήρησαν ότι «τα καρκινικά κύτταρα μετατοπίζονταν προς μια κατάσταση μεταβολικής ηρεμίας», ενώ δεν εξαπλώθηκαν λόγω σχετικά χαμηλής συγκέντρωσης (0.2 mg/ml).

«Το πράσινο τσάι Μάτσα είναι ένα φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται ως διατροφικό συμπλήρωμα , χωρίς ωστόσο προς το παρόν να είναι πλήρως κατανοητός ο υποκείμενος μοριακός μηχανισμός τους που προλαμβάνει τη νοσηρότητα. Στη μελέτη μας διαπιστώσαμε ότι καταστέλλει τον οξειδωτικό μιτοχονδριακό μεταβολισμό, με άλλα λόγια δηλαδή εμποδίζει τα κύτταρα από το να ανατροφοδοτηθούν και επομένως περνάνε σε μια ανενεργή κατάσταση και τελικά πεθαίνουν».

Μας εξηγούν ότι οι επιδράσεις του συγκεκριμένου τσαγιού επί των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων του μαστού είναι σημαντικές, αφού τα ενεργά συστατικά του Μάτσα μπορούν με τεράστια ακρίβεια να σβήσουν συγκεκριμένες οδούς σηματοδότησης.

Tags
Back to top button