Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από εννέα παθήσεις

Όσο περισσότερο κόκκινο κρέας τρώει κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.


Ειδικότερα, η μεγάλη κατανάλωση τόσο επεξεργασμένου, όσο και μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καρδιοπάθεια, αναπνευστική πάθηση, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια και ηπατοπάθεια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αράς Ετεμαντί του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 536.000 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 71 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή και την υγεία τους σε βάθος 16 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας, είχαν κατά μέσο όρο 26% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από τις παραπάνω εννέα αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας.

Από την άλλη, όσοι έτρωγαν το περισσότερο λευκό κρέας (πουλερικά, ψάρια), είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button