Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να είσαι ευτυχισμένος

Λένε πως είναι δύσκολο να αγγίξεις την ευτυχία, με αρκετούς να την ψάχνουν σε σχέσεις και υλικά αγαθά.


Σε αυτή τους την προσπάθεια υπάρχουν στιγμές που δεν αισθάνονται με τίποτα ικανοποιημένοι, ξεχνώντας αυτό που πραγματικά είναι ευτυχία: η γενναιοδωρία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως υπάρχει λόγος που η ανιδιοτέλεια αυξάνει την ευτυχία του ανθρώπου.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι πως υπάρχει ένας δεσμός ανάμεσα στην ανιδιοτέλεια και την εκπλήρωση. Για τη μελέτη χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες, όπου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όπου τους δίνονταν χρήματα εβδομαδιαίως.

Η ομάδα ξόδευε χρήματα για τον εαυτό της, ενώ η άλλη συμμετείχε σε ανιδιοτελείς πράξεις.


Οι ερευνητές ανέφεραν πως και μόνο η υπόσχεση πως πρόκειται να είστε γενναιόδωροι σε άλλους επηρεάζει το επίπεδο της ευτυχίας.

«Οι συμπεριφορές και οι νευρικές αλλαγές που προκλήθηκαν από αυτή τη μέθοδο είναι εντυπωσιακές, δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες δεν είχαν λάβει, ούτε δαπάνησαν χρήματα εκείνη τη στιγμή», σημειώνεται.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν επίσης να αναφέρουν το επίπεδο ευτυχίας τους στην αρχή και το τέλος του πειράματος. Εκείνοι που εκτελούσαν γενναιόδωρες πράξεις θεωρούνται ευτυχισμένοι ανεξάρτητα από το μέγεθος της δράσης τους.

Tags
Back to top button