Η διατροφή αποτελεί σημαντική ασπίδα απέναντι στο κρυολόγημα πράγμα που σημαίνει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να προστατεύσει ευάλωτους οργανισμούς.
Πολύ σπουδαία είναι και η κατανάλωση ενός πολύ γνωστού μυρωδικού που έχει πολύ ισχυρές ιδιότητες κατά του κρυολογήματος. Ο λόγος για το σκόρδο.
Σύμφωνα με έρευνες, η αλικίνη μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες εμφάνισης του κοινού κρυολογήματος. Η αλικίνη βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο σκόρδο. Το σκόρδο παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, αλλά για πρώτη φορά αναφέρεται ότι έχει και προληπτική δράση.
Εκτός από αυτό, έρευνα έδειξε ότι μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο βοηθάει στον καθαρισμό του συστήματος λόγω των φυσικών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του βολβού.
baby.gr