Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το κουνουπίδι και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Το κουνουπίδι αξίζει μια θέση στο διαιτολόγιό μας, χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία.


Ανήκει στην «οικογένεια» των κραμβοειδών ή σταυρανθών λαχανικών, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες.

Παράλληλα, είναι πηγή φυτικών ινών και περιέχει σημαντικά ποσά φυλλικού οξέος, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Κ, καλίου, φωσφόρου και μαγγανίου.

Από την άλλη, το κουνουπίδι περιέχει και πλήθος ευεργετικών φυτοχημικών συστατικών, όπως οι γλυκοσινολάτες, που έχει φανεί ότι ασκούν αντικαρκινική δράση και συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.

Πηγή: neadiatrofis.gr


Tags
Back to top button