Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το καλύτερο φρούτο για να ρίξετε το σάκχαρο αίματος

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, όπως η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή.

Αλλά μερικές φορές απλώς το να προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό, αν δεν είμαστε σίγουροι ποιες τροφές να συμπεριλάβουμε σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την δρ. Justine Chan, διαιτολόγο και ειδική σε θέματα διαβήτη, το καλύτερο φρούτο που πρέπει να φάτε για να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι τα μύρτιλα.

Έρευνα: Πώς η διατροφή επηρεάζει τη νόσηση από κορονοϊό

«Το καλύτερο φρούτο για τον διαβήτη είναι τα μύρτιλα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, οι οποίες τους δίνουν το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα τους και έχει αποδειχθεί ότι -δυνητικά- καθυστερούν την πέψη των υδατανθράκων και αποτρέπουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα».

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα μύρτιλα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, ειδικά σε ό,τι αφορά τον διαβήτη και την μείωση του σακχάρου στο αίμα.

«Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη έρευνα έδειξε ότι μετά από δύο μήνες, τα μύρτιλλα μείωσαν την HbA1c, μια εξέταση αίματος που μετρά το μέσο σάκχαρο τους τελευταίους 3 μήνες. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης χαμηλότερα τριγλυκερίδια και μειωμένη φλεγμονή», λέει η δρ. Chan.

Τα μύρτιλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Αξίζει να δίνετε τα χρήματά σας σε συμπληρώματα διατροφής;

Ένα από τα σημάδια μιας τροφής φιλικής προς τον διαβήτη είναι όταν βαθμολογείται στον γλυκαιμικό δείκτη. Αυτός ο δείκτης, που κατατάσσει τις τροφές από το 1 έως το 100, δείχνει το κατά πόσον ένα τρόφιμο μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Ένα τρόφιμο θεωρείται χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, εάν έχει βαθμολογία μεταξύ 1 και 55 και θεωρείται υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, εάν είναι πάνω από 70.

Σύμφωνα με την δρ. Chan, τα μύρτιλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με βαθμολογία 53. Αυτό σημαίνει ότι θα προκαλέσουν μόνο μια αργή αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας”.

Παραδείγματα φρούτων που έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη είναι το καρπούζι (περίπου στο 76) και το πεπόνι (γύρω στο 68).

Τα μύρτιλα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες

Καρκίνος του μαστού: Αυτή η διατροφή προστατεύει τις γυναίκες μετά τα 50

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. “Τα μούρα γενικώς, όπως τα μύρτιλλα και τα σμέουρα είναι φυσικά χαμηλά σε ζάχαρη και πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα”, λέει η Amanda Lane, διατροφολόγος και επικεφαλής του Healthful Lane Nutrition.

Εάν θέλετε να πάρετε πολλές φυτικές ίνες, όταν τρώτε φρούτα, ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να το συνδυάσετε με κάτι άλλο. “Άλλα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι το πεπόνι, τα μήλα και οι χουρμάδες. Αλλά συνιστώ επίσης να συνδυάσετε φρούτα με πρωτεΐνη, για να μειώσετε τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα”, λέει η διατροφλόγος Morgyn Clair.

Tags
Back to top button