Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

To καλοκαιρινό φρούτο που προστατεύει από καρκίνο του μαστού και διαβήτη

Εδώ και περίπου 3.000 χρόνια το σύκο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής. Και με βάση τα επιστημονικά στοιχεία, όμως, το σύκο αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο ευλογημένα φρούτα της ελληνικής φύσης.

Έρευνα που διεξήχθη στη Σουηδία σε περισσότερες από 50 χιλιάδες εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, έδειξε ότι όσες κατανάλωναν τις περισσότερες φυτικές ίνες φρούτων όπως το σύκο, μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 34% σε σχέση με αυτές που κατανάλωναν τις λιγότερες.

Επιπλέον, τα σύκα δρουν σαν ήπια καθαρτικά δίνοντας λύση σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δεν θέλουν να καταφύγουν σε φαρμακευτικές αγωγές για την αντιμετώπισή της. Η καθημερινή κατανάλωση τριών σύκων βοηθάει στην ανακούφιση του προβλήματος και, αν αναρωτιέστε αν θα επιλέξετε φρέσκα ή αποξηραμένα, οι ειδικοί τονίζουν ότι έχουν την ίδια επίδραση.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση σύκων μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και κατ’επέκταση αποτρέπει μακροπρόθεσμα την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα φύλλα της συκιάς έχουν αντιδιαβητική δράση και μπορούν να μειώσουν την ποσότητα ινσουλίνης που λαμβάνουν οι διαβητικοί μέσω ενέσεων. Η κατανάλωσή τους μπορεί να γίνει κυρίως βράζοντάς τα και πίνοντάς τα σαν τσάι.

Τέλος, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο και κάλιο, το οποίο εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου στα ούρα που προκαλείται από μεγάλη κατανάλωση αλατιού, καθιστά τα σύκα συμμάχους μας ενάντια στην οστεοπόρωση.

Tags
Back to top button