Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το Ισραήλ μετακινεί στρατό στο βορρά και κηρύσσει «νέα εποχή» στον πόλεμο - Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες στη Γαλιλαία

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ μετά το μπαράζ εκρήξεων σε βομβητές και walkie talkie μελών της στον Λίβανο. 

Από την επίθεση με ρουκέτες στην Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, το πρωί της Πέμπτης (19.9.24) τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.Σύμφωνα με την Jerusalem Post, δεν ήχησαν σειρήνες πριν την επίθεση της Χεζμπολάχ.

Λουτρό αίματος στον Λίβανο: Στους 20 οι νεκροί-Από αυτοκίνητα μέχρι ηλιακά πάνελ εξερράγησαν στη νέα υβριδική επίθεση-"Φάντασμα" η εταιρεία κατασκευής των βομβητών (Βίντεο & Εικόνες)

Στην κόψη του ξυραφιού παραπαίει η Μέση Ανατολή μετά τα διαδοχικά μπαράζ αιματηρών εκρήξεων στο Λίβανο, όπου συσκευές ασύρματης επικοινωνίας εξερράγησαν μαζικά στα χέρια των χρηστών τους: μελών της Χεζμπολάχ αλλά και πολιτών.

Είκοσι άνθρωποι νεκροί και 450 τραυματίες είναι ο επικαιροποιημένος απολογισμός του χθεσινού κύματος εκρήξεων των μπαταριών ασυρμάτων γουόκι-τόκι, ενώ προχθές από εκρήξεις βομβητών έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, και σχεδόν 3.000 τραυματίστηκαν, με εκατοντάδες χαροπαλεύουν.

Οι αιματηρές επιχειρήσεις, φάνηκε να αποδιοργανώνουν τη Χεζμπολάχ, την ώρα που μαίνεται για 11ο μήνα ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, ενισχύοντας τους φόβους για κλιμάκωση στα σύνορα με το Λίβανο και τον κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής περιφερειακής σύγκρουσης.

«Ανοίγουμε μια νέα φάση στον πόλεμο. Απαιτεί θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή από εμάς», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ από βάση της πολεμικής αεροπορίας.

Το «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια», δήλωσε, αναφερόμενος στο μέτωπο με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ. «Δεν ξεχάσαμε τους ομήρους (σ.σ. που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας) και δεν ξεχάσαμε τις αποστολές μας στα νότια», είπε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. «Μας υποχρεώνει το καθήκον και διεξάγουμε αυτά τα έργα ταυτόχρονα» στον βορρά και στον νότο, πρόσθεσε. «Το καθήκον μας είναι σαφές: να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι του βορρά θα επιστρέψουν στα σπίτια τους σώοι και ασφαλείς», κατέληξε.

Σύμφωνα με το BBC η 98η Μεραρχία των IDF μετακινήθηκε ήδη στο βόρειο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εξωθεί τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ενός περιφερειακού πολέμου ενορχηστρώνοντας μια επικίνδυνη κλιμάκωση σε πολλά μέτωπα.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στις εκρήξεις, δήλωσαν ότι επιδιώκουν μέσω διπλωματίας να αποτρέψουν κλιμάκωση της σύγκρουσης. Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε αναφέρει στην Ουάσιγκτον την Τρίτη ότι επρόκειτο «να κάνει κάτι στο Λίβανο», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Η ίδια η επιχείρηση αποτέλεσε έκπληξη για την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί εξαιτίας των εκρήξεων, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην παράταξή του, αναμένεται να εκφραστεί σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για τις εκρήξεις που η Χεζμπολάχ αποδίδει στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και ήταν μοιραίες για πολλά στελέχη της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κτίρια που χρησιμοποιούνται από την Χεζμπολάχ στο Τσιχίν, την Ταϊμπέχ, την Μπλίντα, τη Μέις αλ-Τζαμπάλ Αϊταρούν και το Καφρ Κιλά στον νότιο Λίβανο.

Tags
Back to top button