Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το επιδόρπιο της ημέρας: Σοκολατένιο flan cake

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το κέικ:

140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 μέτριο αυγό

210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη

¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γ. μαγειρική σόδα

300 ml. ξινόγαλο

50 γρ. σιρόπι καραμέλα
Είναι εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή.

Υλικά για το flan:

400 ml. ζαχαρούχο γάλα

350 ml. γάλα εβαπορέ

120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

3 μέτρια αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

Σιρόπι καραμέλας

Ψιλοκομμένα καρύδια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για το κέικ: Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το μπέικιν, τη σόδα και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε σε δόσεις το ξινόγαλο και το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

Βουτυρώνουμε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 25εκ. Περιχύνουμε το σιρόπι καραμέλασ σε όλη την επιφάνεια της, αδειάζουμε μέσα το μείγμα για το κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το flan: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ αδειάζουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα εβαπορέ, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη του κέικ με προσοχή.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει μία πετσέτα στην επιφάνεια του, το γεμίζουμε μέχρι τη μέση της φόρμας με βραστό νερό και τυλίγουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμο το chocolate flan cake, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, βγάζουμε τη φόρμα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά πάνω σε μια σχάρα.

Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με καραμέλα και με ψιλοκομμένα καρύδια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tags
Back to top button