Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το επιδόρπιο της ημέρας: Νηστίσιμη μηλόπιτα

Από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα γλυκά που έχουν μέσα τους φρούτα πιστεύω πως είναι η μηλόπιτα. Ένα γλυκό δροσερό και ταυτόχρονα έχει γλύκα που δεν σε λιγώνει. Επίσης, είναι φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα και με πολλούς τρόπους. Σε κέικ, ανάποδη σαν πίτα. Σήμερα, θα φτιάξουμε μαζί μια νηστίσιμη μηλόπιτα. Η συνταγή είναι δεν είναι πολύπλοκη και τα υλικά λίγα και απλά.

Είναι μια συνταγή που είναι ιδανική και για τις μέρες της νηστείας αλλά και για όσους είναι vegetarians– γιατί η αλήθεια είναι ότι οι χορτοφάγοι δυσκολεύονται να βρουν γλυκάκι χωρίς βούτυρο ή αυγά. Για αυτό είμαι εγώ εδώ, όμως, για να φροντίζω για όλους. Βάλε ποδιά και πάμε να φτιάξουμε τη μηλόπιτα μας!

Νηστίσιμη μηλόπιτα!

Υλικά
για τη ζύμη:

600γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2κ.γ μπέικιν πάουντερ
300γρ. χυμό πορτοκάλι
115γρ. καλαμποκέλαιο
115γρ. ελαιόλαδο
λίγη κανέλα
για τη γέμιση:

1 κιλό μήλα
50γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. σταφίδες ξανθές
100γρ. καρύδια
1/2 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ανακάτεψε το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό πορτοκάλι και την κανέλα. Αφού αναμειχθούν καλά όλα μαζί και γίνουν ένα ζυμάρι, σκέπασε με για μεμβράνη τη ζύμη σου και άφησε την στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.

Προχωράμε στη ζύμη. Πάρε τα μήλα καθάρισε τα και κόψε τα σε 8 κομμάτια το καθένα. Βάλτα σε ένα μπολ και ρίξε από πάνω τις σταφίδες, την κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρύδια. Ανακάτεψε με τα χέρια καλά έτσι ώστε να «πάρουν» όλα τα κομμάτια από τα μήλα, όλα τα αρωματικά.

Βγάλε το ζυμάρι από το ψυγείο και χώρισε το σε 2 κομμάτια. Άνοιξε και τα δύο κομμάτια σε φύλλο- περίπου 4 χιλιοστά. Σε ένα τσέρκι ή σε ταψάκι στρογγυλό 24εκ., άπλωσε το ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού. Ρίξε το μείγμα με τα μήλα και έπειτα στρώσε από πάνω και το δεύτερο φύλλο από τη ζύμη. Πίεσε γύρω γύρω για να κολλήσει η ζύμη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 55 λεπτά- μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Έτοιμη η νηστίσιμη μηλόπιτα! Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σέρβιρε.

Bonus Tips:
Για να κάνεις το ωραίο καρό/πλεχτό σχέδιο από πάνω, απλά αφού ανοίξεις και το ζυμάρι που θα μπει από πάνω, κόψτο σε λωρίδες και βάλε τις λωρίδες σαν σε πλέξη πάνω από τη γέμιση. Επίσης μπορείς να δώσεις έξτρα γεύση προσθέτοντας στη γέμιση λίγο κονιάκ. Τέλος, επειδή οι σταφίδες δεν είναι και ο αγαπημένος ξηρός καρπός όλων, μπορείς να τις παραλείψεις.

Tags
Back to top button