Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Το «ελληνικό» Κρασνοντάρ στις ρωσικές ακτές του Πόντου - Παρουσιάστηκε στα πλαίσια φεστιβάλ (βίντεο)

Με ένα όμορφο βίντεο, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβαλ «Φάρος Κριμαίας», η άγνωστη σε πολλούς ευρύτερη περιοχή του Κρασνοντάρ.

Μια μεγάλη σύνδεση με το ελληνικό στοιχείο έχει η περιοχή του Κρασνοντάρ. Και αυτό γιατί οι Έλληνες άποικοι βρίσκονται εκεί από την αρχαιότητα.

Περίπου 30.000 κάτοικοι δηλώνουν Έλληνες και όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φάρος Κριμαίας» κρατούν τις παραδόσεις τους.

Το Κράι Κρασνοντάρ πρόκειται για ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, υπαγόμενο στο Νότιο Διαμέρισμα.

Για πολλά χρόνια η πόλη του Κρασνοντάρ είχε τη μικρότερη ανεργία στη Ρωσία με ποσοστό μόλις 0,2%.

Το πιο γνωστό χωριό ποντίων στην περιοχή είναι η Κρασνάγια Παλιάνα όπου μάλιστα εκεί είναι χτισμένη η θερινή κατοικία του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για πρώτη φορά το φεστιβάλ «Φάρος Κριμαίας» πραγματοποιήθηκε το 2016 ως φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού. Τρία χρόνια αργότερα, έχει αποκτήσει πλέον μια πολυεθνική σύσταση και δείχνει έμπρακτα τον  σεβασμό των Ρώσων, απέναντι σε όλες τις εθνότητες που κατοικούν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Tags
Back to top button