Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το αντίδοτο για την υπέρταση υπάρχει στο…ψυγείο σας

Κάν’τε λοιπόν μια βόλτα μέχρι την… κουζίνα σας και εκεί θα βρείτε ένα προϊόν που, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, θα μειώσετε τον κίνδυνο αυτής της πάθησης.


Κι όλα αυτά με ένα γιαουρτάκι. Στη μελέτη τους λοιπόν, που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Hypertension, μας παρουσιάζουν πώς τα προβιοτικά συμβάλλουν στην προστασία ενάντια στην υπέρταση.

Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι τα προβιοτικά βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης επειδή συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, της γλυκόζης στο αίμα και της αντίστασης στην ινσουλίνη, ενώ παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την πίεση.

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν -αναλύοντας παλαιότερες έρευνες- πως η συστηματική κατανάλωση προβιοτικών, αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής και βοηθά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της πίεσης!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελετήθηκαν σε 543 ενήλικες (με φυσιολογική ή ανεβασμένη αρτηριακή πίεση), οι συμμετέχοντες που λάμβαναν συμπληρώματα προβιοτικών, αντιμετώπιζαν σαφώς μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης και άλλων σχετικών παθήσεων, καθώς η κατανάλωσή τους είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της συστολικής πίεσης κατά 3.6 mm Hg και τη μείωση της διαστολικής πίεσης περίπου κατά 2,4%.


Συγκεκριμένα, τα οφέλη τους από τα προβιοτικά προέκυψαν ξεκάθαρα μετά το διάστημα των 8 εβδομάδων κατανάλωσής τους.

newsone

Tags
Back to top button