
Οι εθελοντές, οι οποίοι απαρτίζονταν στο 90% του συνόλου από άντρες, απάντησαν σε ερωτήσεις αναφορικά με τη συχνότητα που καταναλώνουν τηγανητά φαγητά.
Αναλύθηκαν επίσης τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας των βετεράνων, οι οποίοι είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη, για να διαπιστωθεί η τάση εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.
Τα ευρήματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι η στεφανιαία νόσος είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτυχθεί αν οι βετεράνοι καταναλώνουν τηγανητά, ακόμη και μία φορά την εβδομάδα, με τον κίνδυνο να αυξάνεται ανάλογα με τη συχνότητα κατανάλωσης τηγανητών.
Έχει αποδειχθεί ότι τα τηγανητά συνδέονται με παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία.