Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τί προκαλεί τον εθισμό στην κατανάλωση τυριού;

Η ακατανίκητη αγάπη μερικών ανθρώπων για τα τυριά ίσως τελικά να μην έχει να κάνει μόνο με την ωραία γεύση τους, αλλά να έχει και πιο... επιστημονικές βάσεις!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Public Library of Science One, το τυρί περιέχει μια χημική ουσία που εντοπίζεται και στα σκληρά ναρκωτικά και ερεθίζει τα ίδια μέρη του εγκεφάλου. Στόχος της ερευνητικής ομάδας ήταν να προσδιορίσει γιατί συγκεκριμένα τρόφιμα είναι πιο εθιστικά από άλλα.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, την κλίμακα του Πανεπιστημίου Γέιλ (Yale Food Addiction Scale), η οποία βασίζεται σε ερωτηματολόγιο και αξιολογεί τον εθισμό των τροφίμων στα άτομα, ανακάλυψαν ότι το τυρί είναι ιδιαίτερα εθιστικό καθώς περιέχει την πρωτεΐνη καζεΐνη. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, που είναι παρούσα σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να πυροδοτήσει τους υποδοχείς οπιοειδών του εγκεφάλου που συνδέονται με τον εθισμό, με τα καζεομορφινικά να προκαλούν αίσθημα ευφορίας το οποίο αποζητάμε όλο και περισσότερο.

Επίσης, βρήκαν ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονταν περισσότερο με συμπεριφορά που μαρτυρά εξάρτηση, με τις λιπαρές τροφές να συνδέονταν με τις προβληματικές διατροφικές επιλογές και να είναι πιο δύσκολο να κοπούν.

Tags
Back to top button