Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τι προκαλεί ο ενεργός ξυλάνθρακας που εμπεριέχουν τα μαύρα παγωτά; Είναι επικίνδυνα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail»,οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν την πώληση του μαύρου παγωτού με το επιχείρημα ότι ο ενεργός ξυλάνθρακας που εμπεριέχει, μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αφυδάτωση, δυσκοιλιότητα αλλά και να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις των ειδικών,το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τα τρόφιμα που εμπεριέχουν ενεργό άνθρακα προειδοποιώντας ότι μπορεί να επηρεάσει τη φαρμακευτική αγωγή, συμπεριλαμβανομένης και της αντισύλληψης.

Όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα,ο ενεργοποιημένος άνθρακας χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στα νοσοκομεία για την αποτοξίνωση των ασθενών, κυρίως όσων έχουν πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το συστατικό απορροφά τις τοξίνες από το στομάχι,μπορεί όμως και να απορροφήσει τις ουσίες των φαρμάκων. «Αν τρώτε μαύρο παγωτό μία φορά το μήνα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Αν όμως το τρώτε δύο φορές την ημέρα ή καθημερινά,τότε ναι, δεν θα πρέπει να βασίζεστε στα αντισυλληπτικά. Αν ανησυχείτε γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό», επισημαίνει η γυναικολόγος Αλίσα Ντιουκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το μαύρο παγωτό άρχισε να σερβίρεται αρχικά στο «Morgenstern’s Finest Ice Cream» στη Νέα Υόρκη, κατάστημα που προσφέρει και άλλες παράξενες γεύσεις όπως βανίλια μπέρμπον και λεμόνι εσπρέσο.

Περισσότερα: Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τα μαύρα παγωτά για έναν πολύ σοβαρό λόγο | E-Daily.gr

Tags
Back to top button