Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το βουτυρόγαλα;-Πώς ωφελεί την υγεία της καρδιάς

Το βουτυρόγαλα (buttermilk) είναι οξινισμένο αποβουτυρωμένο γάλα, δηλαδή το υγρό που μένει όταν αφαιρέσουμε από το γάλα το βούτυρο.

Ερευνητές από τη Γαλλία διερεύνησαν πώς τα λιπίδια, οι οργανικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, των ελαίων και των ορμονών που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά προϊόντα, επηρεάζουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στους ανθρώπους. Επικεντρώθηκαν στα πολικά λιπίδια, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι είναι αποτελεσματικά στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης στο έντερο πειραματόζωων.

«Αν και τα πολικά λιπίδια υπάρχουν στα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, το βουτυρόγαλα περιέχει υψηλότερες συγκεντρώσεις», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Marie-Caroline Michalski από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών της Γαλλίας.

Η Michalski και οι συνεργάτες της μελέτησαν 58 υπέρβαρες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες για να διερευνήσουν πώς μπορούν αυτά τα λιπίδια να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Οι ερευνητές ζήτησαν από τις συμμετέχουσες να προσθέσουν στην καθημερινή τους διατροφή κρεμώδες τυρί, το οποίο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολικά λιπίδια.

Κάθε συμμετέχουσα κατανάλωσε κρεμώδες τυρί για ένα μήνα. Μετά από ανάλυση της κατάστασης της υγείας τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν σημαντικά χαμηλότερη κακή χοληστερόλη, τριγλυκερίδια και άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στον καρδιομεταβολικό κίνδυνο.

Η Michalski είπε ότι η καθημερινή πρόσληψη 5 γραμμαρίων πολικών λιπιδίων γάλακτος, βοήθησε στη μείωση της κακής χοληστερόλης κατά 8,7%. Η ομάδα της ελπίζει ότι τα ευρήματα θα βοηθήσουν στη χάραξη νέων στρατηγικών διατροφής για τη μείωση των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου στους ανθρώπους.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η καθημερινή κατανάλωση βουτυρογάλακτος για μεγαλύτερες περιόδους μπορεί επίσης να συμβάλει στη διατήρηση ενός καλού λιπιδαιμικού προφίλ στο αίμα, σε χώρες όπου παραδοσιακά καταναλώνεται βουτυρόγαλα, κάτι που θα ήταν σημαντικό να επαληθευτεί», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button