Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Τι είναι ο οικονομικός κανόνας 50-30-20 και πως θα σας βοηθήσει στη διαχείριση εισοδήματος

Είναι γεγονός πως η διαχείριση των οικονομικών και κυρίως ο καθορισμός του μηνιαίου προϋπολογισμού δεν αποτελούν εύκολη υπόθεση για κάθε νοικοκυριό.

Εάν σας κυριεύει το άγχος κάθε φορά που έρχεται η ώρα να πληρώσετε ένα λογαριασμό ή πιστεύετε ότι θα έπρεπε να εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα κάθε μήνα, τότε η στρατηγική 50-30-20 μπορεί πράγματι να σας λύσει τα χέρια εάν ακολουθήσετε πιστά 3 απλά βήματα.

Σύμφωνα με το «χρυσό» οικονομικό κανόνα, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που καλείστε να κάνετε είναι να διαιρέσετε το εισόδημά σας σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

  • Ανάγκες
  • Αποταμιεύσεις και επενδύσεις
  • Επιθυμίες

Πώς λειτουργεί;

Το 50% του μισθού σας καταναλώστε το σε πράγματα που χρειάζεστε. 

Σύμφωνα με το CNBC, σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν όλα τα βασικά μηνιαία έξοδα όπως είναι παραδείγματος χάρη, το σούπερ μάρκετ, οι λογαριασμοί, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, ασφάλειες, αποπληρωμές χρεών, πιστωτικών καρτών, δανείων και τα έξοδα αυτοκινήτου. Στην περίπτωση που προκειμένου να καλύψετε τα βασικά μηνιαία έξοδα απαιτείται  περισσότερο από το μισό του εισοδήματός σας τότε ίσως χρειαστεί να μειώσετε τα έξοδα.

 Το 20% του μισθού σας θα πρέπει να προορίζεται για αποταμιεύσεις και επενδύσεις. 

Σε αυτό το δεύτερο στάδιο, καλείστε να δώσετε έμφαση στη μηνιαία εξοικονόμηση χρημάτων. Αρχικά, δημιουργήστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια αρχίστε να σκέφτεστε τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης. Οι ειδικοί συνιστούν συνήθως να έχετε στην άκρη τόσα χρήματα για το ταμείο έκτακτης ανάγκης όσα θα σας χρειαστούν για να καλύψετε τα έξοδα διαβίωσης τριών έως έξι μηνών. Μερικοί προτείνουν επίσης να επικεντρωθείτε πρώτα στις εξοικονομήσεις έκτακτης ανάγκης σας και στη συνέχεια να δώσετε έμφαση σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Τέλος, το 30% του μισθού σας μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να αγοράσετε ό,τι θέλετε.

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει οτιδήποτε δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία βασικά μηνιαία έξοδα, όπως ταξίδια, συνδρομές, φαγητό, ψώνια και διασκέδαση. Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει μονάχα ένας σωστός τρόπος όταν πρόκειται για τη διαχείριση χρημάτων, παρόλα αυτά ο κανόνας 50-30-20 μπορεί να θεωρηθεί πράγματι μια πολύ καλή αφετηρία για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα εάν είστε νέοι στο χώρο του προϋπολογισμού και προβληματίζεστε με το πώς να αξιοποιήσετε σωστά και με σύνεση το μηνιαίο εισόδημά σας.

Tags
Back to top button