Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είχε πει ο Αριστοτέλης για την επιβολή φόρων και την απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών από την τυραννία

Από τη Δευτέρα θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα 140 προαπαιτούμενα που θα φέρουν νέα βάρη στην πλάτη τον ελληνικού λαού, 4,5 δις ευρώ. 

Η συζήτηση θα γίνει αρχικά στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και εν συνεχεία στην ολομέλεια για να ψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο την Πέμπτη το βράδυ, όπου αναμένεται να κερδίσει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το τέταρτο όμως αυτό μνημόνιο, και η επιβάρυνση άλλων 4,5 δις ευρώ στους Έλληνες που ήδη έχουν φτωχοποιηθεί  από τις προηγούμενες επαναλαμβανόμενες επιβαρύνσεις και αφαιμάξεις, έρχεται να επιβεβαιώσει τον Αριστοτέλη ότι οι δανειστές μας και οι υπηρετούντες τους ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους.

Ο Αριστοτέλης στο έργο του ΠΟΛΙΤΙΚΑ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»

Tags
Back to top button