Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θορυβήθηκαν οι Τούρκοι- Συνάντηση Αμερικανών της Raytheon και Ελλήνων για την απόκτηση πυραύλων AIM-9X Blk II και BlkII+ για τα ελληνικά F-35

Θορυβημένοι είναι οι Τούρκοι με την συνάντηση εκπροσώπων της αμερικανικής εταιρείας  Raytheon για την απόκτηση πυραύλων AIM-9X Blk II και BlkII+, που προορίζονται για τα ελληνικά F-35, με τα οποία η Αθήνα σε “σκεπάσει” Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας αναφορά σε

Μετά την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35, μια επικείμενη συμφωνία για την αγορά του οπλισμού πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πρόκειται για την προκαταρτική συνάντηση με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με εκπροσώπους της εταιρείας «Raytheon», με επικεφαλής τον Τοντ Σπίστερ για τους πυραύλους (AIM-9X δεδομένα και ιδιότητες) και εκπροσώπου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Μ. Γκόσκα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση των πυραύλων αέρος-αέρος AIM-9X Blk II και BlkII+ για λογαριασμό της εταιρείας, καθώς και οι δυνατότητες εκτόξευσης από το σύστημα NASAMS.

Ο πύραυλος Sidewinder της Raytheon είναι ένας πύραυλος αέρος-αέρος που εξοπλίζει τα αεροσκάφη F-15, F-18 Super Hornet και άλλα μαχητικά αεροσκάφη για την υποστήριξη μιας ποικιλίας αποστολών.

Οι πύραυλοι AIM-9X με τεχνολογία «Block II/II+» πέμπτης γενιάς μπορούν να κλειδώσουν στον εχθρικό στόχο μετά την εκτόξευση χρησιμοποιώντας την διασύνδεση δεδομένων μέσω του συστήματος Data Link του F-35.

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν την τοποθέτηση Α/Α πυραύλων Siper στην Μαρμαρίδα στοχεύοντας τα ελληνικά Rafale-F-35

Υπενθυμίζουμε ότι, η πρόσφατα η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία προκήρυξε διαγωνισμό για έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της πρώην 5ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων NIKE του Ναυστάθμου Aksaz, απέναντι από τη Ρόδο στην περιοχή της Μούγκλας.

Η τοποθεσία είναι σε βουνό ανάμεσα σε Μαρμαρίδα Ναύσταθμο του Ακσάζ για να καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή, έως το πολεμικό αεροδρόμιο του Ντάλαμαν.   

Πρόκειται για προετοιμασία εγκατάστασης αντιαεροπορικών συστημάτων για πυραύλους Siper με ( κατά τους Τούρκους πάντα) εμβέλεια 150 χλμ στην θέση των πεπαλαιωμένων πυραύλων ΝΙΚΗ, αν και δεν γνωρίζουμε αν είναι επιχειρησιακοί επίσημα αυτοί οι πύραυλοι.

Στον πύραυλο SIPER μεγάλου βεληνεκούς, οι Τούρκοι δίνουν ότι έχει βεληνεκές 150 χιλιόμετρα, αποτελώντας μάλιστα εναλλακτική λύση έναντι των S-400 και Patriot.

Το F-35 θα είναι ένα “ πυρηνικό όπλο” στα χέρια των Ελλήνων Πιλότων ενώ θα λειτουργεί και ως εναέριο αρχηγείο σκεπάζοντας Αιγαίο και μέρος της Αν.Μεσογείου και αυτό ακριβώς φοβάται η τουρκική πλευρά.

Το F-35 είναι το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας κι αυτό το έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια έμπειροι αεροπόροι και ειδικοί.

 Υπάρχει αποτυχία να κατανοήσουμε ότι το F-35, δεν μοιάζει με κανένα μαχητικό που κατασκευάστηκε ποτέ.

Είναι ένας κόμβος αισθητήρα/δικτύου με φτερά και όπλα. Με τα προηγμένα ηλεκτρονικά του συστήματα, τις εξελιγμένες τεχνολογίες δικτύωσης και την ικανότητά του να συγχωνεύει δεδομένα αισθητήρων από πολλαπλές πηγές, το F-35 μπορεί να λειτουργήσει ως «τέταρτο» για πολύπλοκες αεροπορικές επιχειρήσεις και ακόμη σε επιχειρήσεις μάχης που περιλαμβάνουν χερσαίες και ναυτικές μονάδες.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τις πλατφόρμες τέταρτης γενιάς που συχνά πρέπει να αναδιαμορφωθούν με δυνατότητες "bolt-on" για την εκτέλεση συγκεκριμένων αποστολών, το F-35 έρχεται ως πλήρες πακέτο, με αισθητήρες, υπολογιστές, όπλα και ηλεκτρονικό πόλεμο όλα μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου.  Αυτό όχι μόνο απλοποιεί τον προγραμματισμό της αποστολής, αλλά επιτρέπει στο JSF να εναλλάσσεται μεταξύ αποστολών αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αποστολών ανίχνευσης, όπως υπαγορεύει η τακτική κατάσταση.

Σε πολλαπλές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας , το F-35 έχει επιδείξει με συνέπεια την απαράμιλλη απόδοσή του τόσο σε λειτουργίες αέρος-αέρος όσο και αέρος-εδάφους.

Η απόκτηση 18-24 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Ελλάδα θα αλλάξει ολοκληρωτικά την σημερινή  πραγματικότητα, αλλάζοντας παράλληλα και τις ισορροπίες με την Τουρκία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, σε τεράστιο βαθμό.

Ξένα think tank θεωρούν ότι στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί  έτσι και αλλιώς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων τόσο στο Ιόνιο, όσο και νοτίως της Κρήτης τα οποία θα αποφέρουν στην χώρα πολλά δισ ευρώ, κάτι που φαίνεται από το τωρινό τρελό ράλι ανόδου των τιμών φυσικού αερίου, που καθιστά αυτόματα τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου "μήλο της έριδος" για πολλούς παίκτες μικρούς και μεγάλους.

 

Tags
Back to top button