Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σάλος με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς- «Ξεχάστηκαν» παιδιά με ειδικές ανάγκες

Σάλος έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη με τις παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο ιδρύματα στον Άγιο Δημήτριο και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Χθες (25.02) έδωσε εντολή ο εισαγγελέα να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού σε δύο ιδρύματα εμβολιάστηκαν 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα, 12 άτομα στο κάθε ένα, με τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού 16 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά έχουν φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του ιδρύματος και οι ηλικίες τους ξεκινούν από 40-45 ετών.

Και ενώ οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι η σειρά παρακάμφθηκε λόγω του ότι δεν υπήρχε κόσμος να διατεθούν τα εμβόλια και θα έπρεπε να πεταχτούν, το νέο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι παιδιά με ειδικές ανάγκες ήταν στα ιδρύματα τις ημέρες του εμβολιασμού και έκαναν μάθημα σύμφωνα με το MEGA.

Οι μητέρες των παιδιών αυτών έλαβαν μήνυμα στις 3 Φεβρουαρίου ότι στις 16 του μηνός θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη δόση, και στις 9 του μήνα έλαβαν ακυρωτικό mail, λόγω του ότι ήταν μεγάλος ο αριθμός των εμβολίων που είχε προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα.

«Οι γονείς παρακαλούν να κάνουν τα παιδιά το εμβόλιο»

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία: "Ήμασταν έτοιμοι για διάλογο από τον Αύγουστο!"

«Το κακό είναι ότι εγώ σαν πρόεδρος και σαν μητέρα εχτές πάλι καλά που είδα την εκπομπή σας και κατάλαβα τι έγινε. Αυτοί μας είπαν ότι θα μας στείλουν έγγραφο για το πότε θα κάνουμε τα εμβόλια, που είναι γύρω στα 50, και ότι θα μας ενημερώσει ο ΕΟΔΥ. Δε γνωρίζω αν έκαναν πάνω από 24 άτομα το εμβόλιο, εκτός σειράς. Αυτή θα ήταν η πρώτη δόση του εμβολίου για αυτά τα παιδιά. Οι γονείς δεν τα φέρνουν τα παιδιά καθόλου στο κέντρο ημέρας γιατί φοβούνται. Και παρακαλούν να κάνουν το εμβόλιο. Στις 16 του μηνός που ήταν να γίνει το εμβόλιο και το ακύρωσαν, πήραμε ένα έγγραφο, αλλά δε γράφει ημερομηνία» είπε η κ. Ολυμπία Κόρδα

«Έστω αυτά τα πέντε παιδιά που θέλουν οι γονείς τους να εμβολιαστούν, ήταν εκεί την ώρα την ώρα του εμβολιασμού. Κάποιοι είναι στο σπίτι και περιμένουν πώς και πώς γιατί φοβούνται. Αν τους έπαιρναν τηλέφωνο θα είχαν πάει οι άνθρωποι. Μας είπαν ότι επειδή ο ΕΟΔΥ είχε πολλά εμβόλια για τις 16 του μήνα, θα τα κάνει σε άλλη ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθούμε», συνέχισε η ίδια.

«Δεν μπορεί να συγκρίνουμε ένα παιδί με βαριά αναπηρία, με έναν γέροντα. Ένα παιδί με ειδικές ανάγκες ξέρει μόνο το πρόγραμμά του. Ο Παύλος, ο γιος μου, με τραβούσε να βγει έξω, γιατί δεν καταλαβαίνει την κατάσταση», εξήγησε η κ. Κόρδα.

 

Tags
Back to top button