Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μείωση ποινών για τους οκτώ μοναχούς της Εσφιγμένου

Μείωση ποινών για τους οκτώ μοναχούς της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με μολότοφ στο Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013 αποφάσισε η Δικαιοσύνη. 

Συγκεκριμένα, ο ηγούμενος της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου κι ένας μοναχός της ίδιας αδελφότητας καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 5,5 ετών (ο καθένας), μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως (από κάθειρξη 17 ετών). Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί της συγκεκριμένης αδελφότητας τιμωρήθηκαν έκαστος με φυλάκιση δύο ετών και εννέα μηνών, ποινή η οποία ανεστάλη για τρία έτη. Οι συγκεκριμένοι είχαν καταδικαστεί στην εφετειακή δίκη με κάθειρξη 9,5 ετών.

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο ακροατήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους. Με την παραπάνω απόφαση κλείνει ποινικά η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως το 2019 ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό είχαν κριθεί οκτώ μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, τότε, καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της «παλαιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα της ίδιας αδελφότητας.

Tags
Back to top button