Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Κάδο απορριμμάτων γεμάτο μολότοφ βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στην Τούμπα

Κατά τη διάρκεια περιπολίας ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των μέτρων ενόψει της ΔΕΘ, εντόπισαν κάδο απορριμμάτων, στην περιοχή της Τούμπας, γεμάτο με βόμβες μολότοφ.

Τα μέτρα για τις συγκεντρώσεις -Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ

Ο αστυνομικός σχεδιασμός για τις συγκεντρώσεις ενόψει της ΔΕΘ περιλαμβάνει περίπου 5.500 αστυνομικούς οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα τριπλό «παραλληλόγραμμο» ασφαλείας γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Το πρώτο παραλληλόγραμμο κοντά στο Βελλίδειο θα αποτελείται από φραγμούς με αστυνομικές κλούβες και Αίαντες, ενώ τα άλλα δύο θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες γύρω από το συνεδριακό κέντρο και θα αποτελούνται από στατικές δυνάμεις και περιπολίες από ομάδες ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ και ΔΡΑΣΗ.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει και ελικόπτερα, drones, ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων ώστε να δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Επίσης, στον σχεδιασμό συμμετέχουν με περιπολίες πυροτεχνουργοί και σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί το ΑΠΘ και καταλήψεις κτιρίων στην Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό από την Πέμπτη θα ξεκινήσουν αυτοψίες της ΕΛ.ΑΣ σε σημεία από τα οποία θα διέλθουν και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες επίσημοι. Παράλληλα, θα απομακρυνθούν κάδοι απορριμμάτων και οικοδομικά υλικά που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «πολεμοφόδια» σε πιθανά επεισόδια με την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή θα ξεκινήσουν σταδιακά απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στο επίκεντρο και το διαδίκτυο

Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει και το διαδίκτυο για τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις από ομάδες αρνητών-αντιεμβολιαστών, με τρεις υπηρεσίες, ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια, να ενισχύουν το πληροφοριακό δίκτυο τους ώστε να προχωρούν ακόμα και σε προσαγωγές υπόπτων.

Tags
Back to top button