Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Θ.Βασιλακόπουλος για δήλωση Κοτανίδου: «Δεν γίνεται μία επιτροπή να μην έχει πάρει λάθος αποφάσεις»

Ακόμα έναν «σύμμαχο» φαίνεται πως βρήκε η Αναστασία Κοτανίδου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού καθώς ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος «έσπευσε» να τη δικαιολογήσει.

«Η επιτροπή προσπαθεί για το καλύτερο σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Δεν γίνεται μία επιτροπή να μην έχει πάρει λάθος αποφάσεις. Δεν γίνεται. Μίλησα με την κ. Κοτανίδου χθες το βράδυ, ήταν κάτι που είπε με χαλαρή διάθεση και δεν πίστευε ότι πήρε τέτοιες διαστάσεις, δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής που δεν είναι μέλος της Επιτροπής.

«Από όλα τα κράτη της ΕΕ, είμαστε ίσως στις 5 πρώτες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό είναι αποτέλεσμα και του έργου της επιτροπής», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι δηλώσεις της κ. Κοτανίδου δημιουργούν περιθώρια για αμφισβήτηση και σχόλια. «Υπάρχουν προσεγγίσεις και επιστημονικές ασάφειες, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα σωστά», τόνισε.

Όσον αφορά στο υγειονομικό κομμάτι, ο καθηγητής σημείωσε ότι οδεύουμε προς την έξοδο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα. Ούτως ή άλλως δεν εφαρμόζεται το lockdown. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ομονοήσουν. Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας να διαδηλώνουμε κάθε μέρα» ανέφερε. Πάντως, σύμφωνα με τον καθηγητή, η θνητότητα είναι η μισή σε σχέση με τον Νοέμβριο ακόμη και αν το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

«Μέχρι ο εμβολιασμός να λύσει το πρόβλημα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά να τηρούμε τις αποστάσεις». Όσον αφορά το εμβόλιο της Astrazeneca και τα νοσήματα που εμφανίστηκαν, τόνισε ότι πρέπει να συγκριθεί ένα μεγάλο δείγμα εμβολιασμένων και μη για να αποδειχθεί ότι ευθύνεται το εμβόλιο για τις θρομβώσεις. «Κάποιος θα μπορούσε να πάθει θρόμβωση και χωρίς να έχει εμβολιαστεί», είπε.

 

 

Tags
Back to top button