Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις λόγοι για να προσθέσετε το παντζάρι στη διατροφή σας, σήμερα κιόλας

Μπορεί να γνωρίζουμε ήδη πως όλα τα λαχανικά μπορούν να κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό μας, όμως τα παντζάρια ειδικά, αποτελούν ένα διατροφικό θησαυρό και η επιστήμη σου δίνει 4 καλούς λόγους να τα προσθέσεις στην διατροφή σου!


Τα παντζάρια μπορεί να είναι γλυκά στην γεύση, αλλά αποτελούν ένα καλό μέσο στην δίαιτά σου και είναι ένας υγιεινός τρόπος για να φας κάτι γλυκό όταν το χρειάζεσαι, χωρίς περιττές θερμίδες. Μάλιστα, σε μια μελέτη που έχει διεξαχθεί, διαπιστώθηκε πως μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Παράλληλα, μία άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Newcastle του Λονδίνου αποκάλυψε πως το παντζάρι στην διατροφή σας, μπορεί να ωφελήσει άτομα με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με διατροφολόγους, ότι η κατανάλωση παντζαριού, αποτρέπει το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επίσης, τα παντζάρια, όταν λαμβάνονται μαζί με καρότο, βρέθηκε να συμβάλλουν στη θεραπεία της λευχαιμίας. Πολλές μελέτες λοιπόν, υποστήριξαν τις αντικαρκινικές και χημειοπαραγωγικές ιδιότητες των τεύτλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατανάλωση παντζαριών μπορεί να μειώσει τη μυϊκή χρήση της τριφωσφορικής αδενοσίνης, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια και βοηθάει να παραμείνει το σώμα ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Tags
Back to top button