
Γνωρίζατε πως υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία θα πρέπει να αποφύγετε να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;
Πιο αναλυτικά:
Γάλα
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού και του παγωτού, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε βακτήρια όταν δεν διατηρούνται στη σωστή θερμοκρασία. Σύμφωνα με την Jean Dible τα εν λόγω βακτήρια αναπτύσονται με «αόρατο» τρόπο μέσα στα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς δεν γίνονται αντιληπτά μέσω της γεύσης ή της όσφρησης.
αλλαντικά
Οι φέτες γαλοπούλας ή το τεμαχισμένο κοτόπουλο ενέχουν επίσης υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. Ως βασικά συστατικά σε σάντουιτς, αυτά τα τρόφιμα δεν περνούν συνήθως από μία διαδικασία επαναθέρμανσης ικανή να σκοτώσει τα συσσωρευμένα βακτήρια.
ρύζι
Παρόλο που το ρύζι αποτελεί ένα σπάνια προσφερόμενο γεύμα στις αεροπορικές εταιρείες μπορεί να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο. Εάν ωστόσο κατά την προετοιμασία του δεν υπάρξει προσοχή, κυρίως λόγω της υγρασίας, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να μολυνθεί αυτό το προϊόν από βακτήρια.
πάγος
Όλες οι αεροσυνοδοί συνήθως συστήνουν ανεπιφύλακτα τους επιβάτες να μην πιουν νερό από τις βρύσες του αεροσκάφους λόγω της παρουσίας μικροοργανισμών. Αυτό συνεπακόλουθα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο πάγος που παράγεται από αυτό το νερό περιέχει βακτήρια που είναι επιβλαβή για τους επιβάτες όταν προσθέτουν πάγο σε ενα ποτό τους.