Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα τρόφιμα που προκαλούν υπνηλία μέσα στην ημέρα

Ερευνητές μελέτησαν και τελικά ανακάλυψαν τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και στην υπνηλία που νιώθουν μερικοί άνθρωποι μέσα στην διάρκεια της μέρας. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές είναι υπεύθυνες για το πόσο και πότε θα νυστάζουμε μέσα στην ημέρα. 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες που ακολουθούν λιπαρές δίαιτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν νυσταγμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, να αναφέρουν προβλήματα ύπνου το βράδυ και είναι επίσης πιο πιθανό να υποφέρουν από άπνοια ενώ κοιμούνται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης που εξετάζει την σχέση ανάμεσα στις δίαιτες με πολύ λίπος και τον ύπνο.

Συνολικά, ανάμεσα σ’ αυτούς που διέθεσαν τα στοιχεία τους πάνω στη διατροφή και τον ύπνο τους, 41% των αντρών που παρακολουθήθηκαν ανέφεραν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το 47% από αυτούς είχαν κακή ποιότητα ύπνου το βράδυ.

Περίπου 54% παρουσίασαν ήπια με μέτρια και 25% μέτρια με σφοδρή υπνική άπνοια, η οποία αξιολογήθηκε από μία έρευνα πάνω στη ποιότητα ύπνου σε αυτούς που δεν είχαν διαγνωστεί με άπνοια. «Η κακή ποιότητα ύπνου και το αίσθημα υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει αρκετή ενέργεια , και αυτό με τη σειρά του αυξάνει τη λαχτάρα για φαγητά πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπη, η κατανάλωση των οποίων είναι συνδεδεμένη με τη κακή ποιότητα ύπνου. Με λίγα λόγια, το μοτίβο κακής δίαιτας και κακού ύπνου μπορεί να εξελιχθεί σε έναν φαύλο κύκλο», λέει μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Πηγή:

Tags
Back to top button