Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα πέντε συχνότερα λάθη που γίνονται στα σπιτικά μπάρμπεκιου

Όταν η θερμοκρασία είναι ιδανική και οι αυλές και τα μπαλκόνια έχουν ανθίσει, τότε καταλαβαίνουμε πως ήρθε και πάλι η εποχή που ευχαριστιόμαστε περισσότερο το μπάρπεκιου.

Πολλοί νομίζουν πως για να κάνουν ένα επιτυχημένο ψήσιμο, αρκεί να αγοράσουν μπριζόλες και μπιφτέκια και να βάλουν φωτιά, αλλά κάνουν λάθος. Το μπάρμπεκιου έχει τους δικούς του κανόνες και θέλει επιδεξιότητα, καλή οργάνωση και τα κατάλληλα εργαλεία.

Λατρεύετε τα καλοψημένα παϊδάκια, αλλά κάθε φορά που κάθε φορά που κάνετε μπάρμπεκιου στο σπίτι διαπιστώνετε ότι δεν σας βγαίνουν τόσο νόστιμα όσο αυτά που δοκιμάζετε στις ταβέρνες; Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που ίσως κάνετε και εσείς.

Πλένετε το κρέας

Πολλοί πλένουν το κρέας πριν το μαγείρεμα για να απομακρύνουν τα βακτήρια. Κατά πόσο είναι όμως σωστή αυτή η τακτική; Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το πλύσιμο του κρέατος και των πουλερικών πριν το μαγείρεμα δεν συστήνεται, καθώς μπορεί να μολύνετε άλλες επιφάνειες και εργαλεία στην κουζίνα σας, εξαπλώνοντας τα βακτήρια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σκουπίσετε το κρέας με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υγρασία πριν το καρυκεύσετε.

Το παρακάνετε με τα καρυκεύματα

Αυτό που όλοι θέλουμε όταν ψήνουμε στο μπάρμπεκιου είναι η ωραία, καπνιστή γεύση που αποκτά το κρέας όταν τυλίγεται από τις φλόγες. Αν καρυκεύσουμε όμως υπερβολικά το κοτόπουλο, τις μπριζόλες ή τα μπιφτέκια μας, τότε μπορεί να μην πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η προσθήκη πολλών καρυκευμάτων αφαιρεί από τη γεύση που προσφέρει αυτός τρόπος μαγειρέματος. Κρατήστε τα πράγματα απλά και καρυκεύστε το κρέας ελαφρά, για να αναδείξτε την πραγματική του γεύση.

Δεν έχετε δυνατή φωτιά

Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε το κρέας σας ψημένο, σίγουρα θέλετε να έχει μια ωραία, τραγανή κρούστα εξωτερικά και να είναι ζουμερό μέσα. Αυτό ωστόσο δεν θα το πετύχετε αν η φωτιά σας είναι χαμηλή. Ξεκινήστε με δυνατή φωτιά. Αν ψήνετε με κάρβουνο, ανάψτε τα κάρβουνα τουλάχιστον 30 λεπτά πριν ξεκινήσετε να ψήνετε. Το κρέας πρέπει να ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και να διατηρήσει τους χυμούς του για να βγει ζουμερό στο τέλος του ψησίματος.

Ψήνετε πολλά είδη κρέατος ταυτόχρονα

Μπριζόλες, κοτόπουλο, μπιφτέκια, λουκάνικα, όλα στριμωγμένα στην ίδια σχάρα. Λάθος! Προσπαθήστε να έχετε ένα είδος για ψήσιμο σε κάθε σχαριά. Η θερμοκρασία που είναι ιδανική για τα burgers ή τις μπριζόλες δεν είναι σωστή για το κοτόπουλο ή τα λουκάνικα που θέλουν αργό ψήσιμο. Επίσης φροντίστε όταν γυρνάτε το κρέας να χρησιμοποιείτε πάντα λαβίδα και να μην το τρυπάτε με πιρούνι για να μην χάνει τους χυμούς του.

Δεν αφήνετε το κρέας να «ξεκουραστεί»

Εκτός από τον ψήστη, χρειάζεται και το κρέας «ξεκούραση»! Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά (σε πιατέλα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο) για να κατανεμηθούν οι χυμοί σε όλη τη μάζα του κρέατος, ώστε να παραμείνει ζουμερό και μαλακό. Όσο και να σας τρέχουν τα σάλια, κάντε υπομονή για περίπου 5-7 λεπτά.

Tags
Back to top button