Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα οφέλη στην υγεία μας από την κατανάλωση πικρών τροφών

Τα επίπεδα αίσθησης στη γεύση διαφέρουν σε κάθε άτομο, καθώς αποτελούν συνισταμένη πολλών παραγόντων, όπως τα γονίδια, οι τροφές που καταναλώνουμε, το τι έτρωγε η μητέρα μας όταν ήταν έγκυος και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο, μπορούμε να «εκπαιδεύσουμε» τον εαυτό μας να καταναλώνει πιο υγιεινές τροφές. Κάθε φορά μάλιστα που καταναλώνετε τροφές όπως πικρά λαχανικά (ρόκα, κατσαρό λάχανο, άνηθος κ.ο.κ.), αυξάνετε την όρεξή σας για πιο υγιεινές επιλογές.

Που βοηθούν όμως οι πικρές τροφές;

Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών

Οι πικρές τροφές και τα βότανα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πεπτικών υγρών και την υποστήριξη της πέψης, ενώ ταυτόχρονα ερεθίζουν και τους υποδοχείς της γεύσης στη γλώσσα μας, οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων και τη ροή της χολής. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλύτερα χωνεύετε το φαγητό, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα απορροφήσετε από αυτό. Αν παρουσιάζετε πεπτικά προβλήματα, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει να δοκιμάσετε κάποια πικρή τροφή πριν από ένα μεγάλο γεύμα.

Αποτοξινώνουν το συκώτι

Τροφές όπως το ραντίτσιο, η ρόκα, το κατσαρό λάχανο κ.ά. περιέχουν φυτοχημικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος, το οποίο διαχειρίζεται τη χοληστερίνη, εξισορροπεί ορμόνες, αποτοξινώνει το αίμα και μεταβολίζει τα λίπη. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, όπως A, C και Κ και μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και σε φυτικές ίνες, και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο.

Μειώνουν τη λιγούρα για γλυκό

Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 8 με 10 φλιτζάνια φρούτα και λαχανικά καθημερινά και ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, οι φυτικές ίνες πρέπει να φτάνουν τα 25-30 γραμμάρια την ημέρα, ενώ οι διαβητικοί πρέπει να φτάνουν τα 50 γραμμάρια, προκειμένου να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Οι ειδικοί σημειώνουν, μάλιστα, ότι πρέπει να τρώμε πράσινα λαχανικά, πικρά και μη, για τα θρεπτικά τους συστατικά και τις φυτικές τους ίνες, τα οποία συμβάλλουν στο να μειωθεί η επιθυμία μας για γλυκές τροφές.

Tags
Back to top button