Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα οφέλη που έχει για την υγεία η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων

Το γάλα αδιαμφισβήτητα, αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό ενάντια στην οστεοπόρωση ενώ παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και ηρεμεί τα νεύρα.

Είναι απαραίτητο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες ενώ ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα παρέχει 306mg ασβεστίου, έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Εκτός όμως από το ασβέστιο που προσφέρει στον οργανισμό έρευνες αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμη ένα όφελος από την κατανάλωση γάλακτος και την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνολικά.

​Σύμφωνα με την μελέτη η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και γάλακτος και γιαουρτιού συσχετίστηκε με μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυξημένων επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

​Επιπλέον επόμενη μελέτη έδειξε ευεργετική για την πρόληψη της υπέρτασης συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών γενικά και γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και γάλακτος, με την εμφάνιση υπέρτασης.

Το γάλα λοιπόν σύμφωνα με τις έρευνες έχει μια επιπλέον δράση και αυτή είναι ευεργετική για την πίεση όσων καταναλώνουν γενικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Tags
Back to top button