Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα φρούτα και τα λαχανικά που μας προστατεύουν από τον καρκίνο -Τι αναφέρει νέα έρευνα

Ξέρουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας.


Μπορεί όταν ήμασταν παιδιά να μην το προτιμούσαμε, αλλά μεγαλώνοντας μάθαμε να τα προσθέτουμε στη διατροφή μας και να τα απολαμβάνουμε.

Στο φαγητό, στη σαλάτα, σε smoothies, μόνα τους σαν σνακ κτλ.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά.

Φυσικά υπάρχουν κάποια φρούτα και λαχανικά που είναι καλύτερα από άλλα για την υγεία μας.


Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cancer, αναφέρει ότι κάποια λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο διαφόρων τύπων καρκίνου και επιθετικών όγκων.

Ο λόγος είναι ότι περιέχουν πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Ποια είναι αυτά τα φρούτα και λαχανικά;

Λάχανο

Το λάχανο kale είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, που δίνει στα φρούτα και στα λαχανικά το σκούρο χρώμα τους και τα βοηθά να προλάβουν τον καρκίνο. Η Β-καροτίνη βρίσκεται στα σκούρα πράσινα και κίτρινα λαχανικά και μειώνουν την πιθανότητα για καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, της ουροδόχου κύστης, του στόματος και του οισοφάγου.

Ντομάτα

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ανοιχτό κόκκινο καροτενοειδές χρώμα, που αποκρούει τον καρκίνο.

Καρπούζι

Και το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένιο.

Πορτοκάλι

Η βιταμίνη C μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου. Ακόμη, είναι αντιοξειδωτικό που εξολοθρεύει τα χημικά που προκαλούν καρκίνο.

Πιπεριές

Και οι πιπεριές έχουν βιταμίνη C, κυρίως οι κίτρινες και λιγότερο οι πράσινες.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Αυτά τα σταυροειδή λαχανικά περιέχουν φλαβόνες και ινδόλες, που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Λευκό γκρέιπφρουτ

Περιέχει σελήνιο, που έχει τις ίδιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες με τη βιταμίνη C και την Β-καροτίνη.

Σπανάκι

Επίσης, το σπανάκι είναι πλούσιο σε καροτενοειδή και σελήνιο.Επίσης, λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο μάπα, το κουνουπίδι, τα καρότα και το κολοκύθι μειώνουν συγκεκριμένα τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες ηλικίας 27-59.

Tags
Back to top button