Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 6 συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται στις γυναίκες

Η καρδιακή προσβολή είναι μία από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου στον σύγχρονο κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια συνήθως ξεγελάει τους ανθρώπους. Ωστόσο, λίγο πριν από την τραγωδία, το σώμα μας στέλνει σημάδια που απλά δεν πρέπει να αγνοούμε.

Αποδεικνύεται ότι τα γενικά συμπτώματα μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής εκδηλώνονται διαφορετικά στους άνδρες και τις γυναίκες. Εδώ είναι 6 σημάδια που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει για να κρατήσει την ασθένεια όσο το δυνατόν πιο μακριά της.

Πόνος στην πλάτη, τον αυχεένα, το σαγόνι και τα χέρια

Αυτά τα σημάδια μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς η καρδιακή προσβολή σχετίζεται κυρίως με πόνο στο στήθος ή στον αριστερό βραχίονα, όχι στον αυχένα ή τη γνάθο. Ο πόνος μπορεί να είναι προοδευτικός, οξύς ή ξαφνικός. Μπορεί ακόμη και να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό αμέσως μόλις παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα.

Έντονη ενόχληση στο στομάχι

Ορισμένα σήματα μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής μπορεί να συγχέονται με ενδείξεις δηλητηρίασης, γρίπης ή σοβαρής καούρας. Μερικές φορές οι γυναίκες αισθάνονται πίεση στην κοιλιακή περιοχή, η οποία στις περιγραφές τους συγκρίνεται με “έναν ελέφαντα που κάθεται στο στομάχι”.

Κρύος ιδρώτας

Ο ψυχρός ιδρώτας είναι άλλο ένα σύνηθες σύμπτωμα μεταξύ των γυναικών. Μπορεί να φαίνεται ότι συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με το άγχος. Ωστόσο, εάν δεν είχατε παρόμοια συμπτώματα πριν, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Embed from Getty Images

Δύσπνοια και ζαλάδα

Τα προβλήματα αναπνοής χωρίς προφανή λόγο είναι πιστοί σύντροφοι μιας καρδιακής προσβολής, ειδικά αν συμπίπτει με κάποιο άλλο σύμπτωμα. Οι γυναίκες που επέζησαν, δήλωσαν ότι αισθάνονταν σαν είχαν τρέξει μαραθώνιο, αν και δεν είχαν κάνει ούτε μια κίνηση.

Υπερβολική κόπωση

Αν και μετά από αρκετή ανάπαυση αισθάνεστε υπερβολική κόπωση και δεν μπορείτε να εκτελέσετε απλές ενέργειες (για παράδειγμα να πάτε στο μπάνιο), αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα και ένας λόγος για να δώσετε προσοχή στην κατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

Πόνος στο στήθος

Πόνος στο στήθος, δυσφορία, καύσο, αίσθημα πίεσης στο στήθος – όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται ανεξάρτητα από το φύλο σας. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν πόνο όχι στην αριστερή πλευρά του στήθους, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Σημείωση: Αυτά τα σημάδια δεν αποτελούν εγγύηση για πρόωρη καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους, καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ήδη επαρκής λόγος για να συμβουλευτείτε ειδικούς. Η έγκαιρη ιατρική φροντίδα μπορεί να σώσει ζωές. Να προσέχετε τον εαυτό σας.

Πηγή: dailystories.gr

Tags
Back to top button