Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 5 λαχανικά που δεν πρέπει να καταναλώνουμε υπερβολικά, σύμφωνα με τους ειδικούς -Τι περιέχουν

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα λαχανικά μάς κάνουν καλό και πρέπει να έχουν μια θέση στην διατροφή μας.

Αυτό είναι αλήθεια, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα λαχανικά ίδια. Σύμφωνα με την Lauri Wright, PhD, RDN, εκπρόσωπο του Academy of Nutrition and Dietetics, τα λαχανικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αμυλούχα και μη.

«Τα αμυλούχα λαχανικά περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες υδατανθράκων σε σύγκριση με τα άλλα λαχανικά όπως το κουνουπίδι και τα σπαράγγια», αναφέρει η ίδια.

Έτσι, ενώ όλα τα λαχανικά περιέχουν θρεπτικές ουσίες και έχουν θέση στο πιάτο μας, υπάρχουν κάποια αμυλούχα λαχανικά που πρέπει να ελέγχεις την ποσότητα που καταναλώνεις.

Ειδικά αν προσπαθείς να χάσεις περιττό βάρος.

Αυτά είναι τα πέντε λαχανικά που πρέπει να προσέχεις, σύμφωνα με το Popsugar:

Γλυκοπατάτες

Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, κάλιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Βοηθούν στην αρτηριακή πίεση, στην υγεία των ματιών, στις φλεγμονές αλλά και στην πρόληψη του καρκίνου. Ωστόσο, πρέπει να τρως ένα φλιτζάνι ή μια μέτρια γλυκοπατάτα.

Καλαμπόκι

Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και βοηθά στην πέψη και τον έλεγχο του βάρους, ενώ μειώνει την χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση. Μισό φλιτζάνι είναι αρκετό.

Πατάτες

Είναι πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης C. Το κάλιο στις πατάτες λειτουργεί αντίστροφα με το νάτριο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Η βιταμίνη C βοηθά στην ανοσία ενώ οι ίνες βοηθούν με την πέψη. Ένα φλιτζάνι ή μια μέτρια πατάτα είναι το ιδανικό.

Αρακάς

Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και πολυφαινόλες, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου. Η βιταμίνη A είναι σημαντική για την όραση. Μισό φλιτζάνι αρκεί.

Καρότα

Είναι γνωστά κυρίως για την Β-καροτίνη, το αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες που προλαμβάνει τον καρκίνο και την καρδιαγγειακή νόσο, ενώ προστατεύει την όραση. Είναι πηγή φυτικών ινών, που βοηθά με τον κορεσμό και τον έλεγχο του βάρους, μειώνει την χοληστερόλη, ενώ βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην πέψη. Ένα φλιτζάνι ή 12 baby καρότα είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Όλα αυτά τα λαχανικά έχουν ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό μας, ωστόσο, πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ.

Tags
Back to top button