Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 3 σημαντικά οφέλη που μας προσφέρει η πάπρικα-Εσείς τα γνωρίζετε;

Η πάπρικα είναι ένα από τα αγαπημένα μπαχαρικά πολλών. Εκτός όμως από τη νοστιμιά που προσδίδει στο φαγητό μας, μπορεί να μας προσφέρει και αρκετά οφέλη στον οργανιμσό μας.

 

Η πάπρικα παράγεται από τους αποξηραμένους καρπούς της πιπεριάς τσίλι, του είδους Capsicum annuum. Κατάγεται από το κεντρικό Μεξικό και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, κατά το 16ο αιώνα. Το καρύκευμα, χρησιμοποιείται επίσης, για να προστεθεί χρώμα και γεύση, σε πολλούς τύπους πιάτων. Η πάπρικα μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως καυτερή, με την καψαϊκίνη να είναι υπεύθυνη για τη γεύση της.

Τα θρεπτικά συστατικά που την κάνουν να ξεχωρίζει:

Βιταμίνη Α και καροτενοειδή
Η πάπρικα έχει καροτενοειδή, όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Για να ξέρεις, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη κάνουν καλό στην όραση, εμποδίζοντας τις επιβλαβής ακτίνες του ήλιου να καταστρέψουν τον ιστό των ματιών. Από την άλλη, η βιταμίνη Α ενισχύσει τη νυχτερινή όραση και συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων.

Βιταμίνη Ε
Η πάπρικα είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στον έλεγχο της πήξης του αίματος και συμβάλλει στην υγιή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, καθώς λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, εμποδίζοντας την βλάβη στα κυτταρικά λιπίδια.

Σίδηρο
Η πάπρικα είναι εξαιρετική πηγή και σιδήρου, που στηρίζει τη λειτουργία της αιμοσφαιρίνης και της μυοσφαιρίνης, δύο πρωτεϊνών που είναι επιφορτισμένες με τη μεταφορά και την αποθήκευση του οξυγόνου που χρειάζονται οι ιστοί για να λειτουργήσουν.

Tags
Back to top button