Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 3 λαχανικά που «καθαρίζουν» και αποτοξινώνουν το ήπαρ

Το ήπαρ έχει την ιδιότητα να λειτουργεί σαν φίλτρο για τον οργανισμό το οποίο συγκρατεί τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες από το να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Επίσης έχει την ιδιότητα να «αυτοκαθαρίζεται», συχνά όμως εξαιτίας του ανθυγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής δεν βοηθάμε το ήπαρ να επιτελέσει το έργο του. Αντιθέτως το.. κουράζουμε. Το ήπαρ επιβαρύνεται όταν τρώμε υπερβολικές ποσότητες ή καταναλώνουμε επεξεργασμένα ή τηγανιτά τρόφιμα, όταν πίνουμε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή  ανθρακούχων και σακχαρούχων αναψυκτικών.

Διατροφή: Από αυτές τις 12 τροφές μπορούμε να πάρουμε κολλαγόνο

Ας δούμε τα τρόφιμα – φύλακες του ήπατος που το βοηθούν να αποτοξινωθεί προάγουν την καλή λειτουργία του ήπατος, αλλά και συνολικά την καλή υγεία του οργανισμού.

Παντζάρια. Τα παντζάρια προστατεύουν το ήπαρ παρέχοντας στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και σίδηρο. Η πηκτίνη που περιέχουν θεωρείται ότι βοηθά στην αποβολή των τοξινών που αποθηκεύονται στο ήπαρ. Με τη βοήθεια της πηκτίνης ο οργανισμός «διώχνει» τις επικίνδυνες τοξίνες και δεν τις αφήνει να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Διόλου τυχαία το παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον «καθαρισμό» του ήπατος και για την πρόληψη μιας  σειράς ασθενειών. Τα παντζάρια αλλά και τα καρότα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και β-καροτίνη. Η κατανάλωση των συγκεκριμένων λαχανικών μπορεί να βελτιώσει την ηπατική λειτουργία.

Μπρόκολο. Χάρη στην πλούσια σε αντιοξειδωτικά σύνθεσή του αλλά και λόγω των φυτικών ινών και της χλωροφύλλης που περιέχει βοηθά το ήπαρ και τον οργανισμό συνολικά να απαλλαγεί από τις επιβλαβείς ουσίες. Τα κραμβοειδή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο ενισχύουν την παραγωγή ενζύμων του ήπατος που συμβάλλουν στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία και την απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

Σπανάκι. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι αλλά και το μαρούλι και η ρόκα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Θεωρείται ότι προάγουν, μεταξύ άλλων, την τόνωση του ήπατος. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες  συμβάλλουν στην αποβολή από τον οργανισμό επικίνδυνων ουσιών, αποτελώντας ένα ισχυρό προστατευτικό μηχανισμό για το ήπαρ.

Tags
Back to top button