Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 100 χειρότερα φαγητά του κόσμου για το 2025: Τα δυο ελληνικά πιάτα που είναι στη λίστα

Ταϊλάνδη: 64χρονη προσπαθούσε 4 ώρες να γλιτώσει από πύθωνα - Την τύλιξε ενώ έπλενε πιάτα

Μετά την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας ως της καλύτερης του κόσμου για το 2024-2025, τα δύο ελληνικά φαγητά που μπήκαν στη λίστα με τα κορυφαία του κόσμου, αλλά και τον ντάκο που είναιστην πρώτη θέση της λίστας με τις καλύτερες σαλάτες, το Taste Atlas δημοσίευσε τα χειρότερα πιάτα για φέτος και ανάμεσά τους είναι ένα από την Κρήτη και ένα από την Κεφαλονιά. 

Συγκεκριμένα, στην 30η θέση βρίσκεται η σαλάτα με αγκινάρες και στην 74η τα μπουρμπουρέλια. «Η σαλάτα με αγκινάρες είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα συνήθως φτιάχνεται με ένα συνδυασμό από νεαρές και τρυφερές αγκινάρες, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Οι αγκινάρες κόβονται και βράζονται σε ένα μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Οι αγκινάρες τεμαχίζονται και κόβονται στη μέση, τρίβονται με λεμόνι και τοποθετούνται σε πιατέλα. Στη συνέχεια, περιχύνεται με ένα ντρέσινγκ που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο, και η σαλάτα πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνεται, ανακατεύεται και σερβίρεται αμέσως. Η σαλάτα αγκινάρες συναντάται μόνο νωρίς την άνοιξη, τις πρώτες ημέρες της Σαρακοστής, οπότε συνήθως σερβίρεται με ταραμοσαλάτα και ρεγκοσαλάτα ως ορεκτικό», γράφει το Taste Atlas. 

Tα μπουρμπουρέλια από την Κεφαλονιά είναι ένα είδος οσπριάδας. «Αυτό το ρουστίκ ελληνικό πιάτο παρασκευάζεται με μια ποικιλία από ανάμεικτα φασόλια που μετατρέπονται σε σούπα. Τα πιο συνηθισμένα συστατικά περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό φακής, φασολιών, ρεβίθια ή φάβας, ενώ η σούπα συνήθως καρυκεύεται με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού», γράφει το Taste Atlas. 

Τα 10 χειρότερα φαγητά του κόσμου

Ως χειρότερο πιάτο στον κόσμο αναδείχθηκε το Blodpalt από την Λαπωνία. Πρόκειται για σκούρα καφέ ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων.

Τα 10 χειρότερα φαγητά για το 2025: 
 

  1. Blodpalt – Λαπωνία, Φινλανδία
  2. Σάντουιτς με σαρδέλες – Ισπανία
  3. Calskrove – Σουηδία
  4. Angulas a la cazuela – Ισπανία
  5. Jellied eels – Αγγλία
  6. Ramen Burger – ΗΠΑ
  7. Chapalele - Χιλή
  8. Faves a la Catalana – Ισπανία
  9. Thorramatur – Ισλανδία
  10. Kaeng tai pla - Ταϊλάνδη

 

Tags
Back to top button