Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σ.Τσιόδρας: «Με τη γρίπη είχαμε φτάσει 400 διασωληνωμένους και 197 θανάτους»

Σε ερώτηση για τη σύγκριση κορωνοϊού με τη γρίπη ο Σωτήρης Τσιόδρας παραδέχθηκε πως οι νεκροί από την γρίπη μία περίοδο είχαν ξεπεράσει εκείνους του νέου κορωνοϊού (120 νεκροί), την ώρα που μάλιστα για τη γρίπη υπήρχε και εμβόλιο.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι νεκροί από την γρίπη φτάνουν περίπου τους 600.000 ανθρώπους ετησίως , αλλά ο κορωνοϊός ήταν διαφορετικό καθώς ήταν ένας ιός που διασπειρόταν αστραπιαία στους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν είχαν ανοσία, αν δείτε τα δεδομένα τις τελευταίας δεκαετίας για την γρίπη, είχαμε και εποχή που είχαμε φτάσει 400 διασωληνωμένους και 197 θανάτους σε όλη την περίοδο της γρίπης δηλαδή αρχές Ιανουαρίου και τελειώνει τέλος Απριλίου, άρα σε ένα μήνα(;) ο ιός σκότωσε όσους ανθρώπους σκότωσε η γρίπη σε 3μιση, αν και η γρίπη είχε εμβόλιο» είπε ο λοιμωξιολόγος

Βέβαια ο κορωνοϊός κυκλοφορεί περίπου δύο μήνες στην Ελλάδα, από τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου κι έχει σκοτώσει 120 άτομα.

Όσον αφορά τη θνητότητα του ιού η οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε αυτή της γρίπης (0,1%), είπε πως «ακόμα όλα είναι εκτιμήσεις» και πως δεν μπορεί να πει πολλά αυτή τη στιγμή γιατί «δεν υπάρχουν αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων».

Επιπλέον σε ερώτηση για τη μεγάλη διασπορά του ιού σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη, αποκάλυψε πως ο ιός διασπείρεται διαφορετικά σε γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Tags
Back to top button