Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Στουρνάρας: Κατά της κυβέρνησης Σολτς για την εξαγορά της Commerzbank

Σε δηλώσεις του στους Financial Times ανέφερε ότι «οι διασυνοριακές τραπεζικές συγχωνεύσεις δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως πολιτικό ζήτημα, καθώς αποτελούν ένα τεχνικό ζήτημα». Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν έχει σημασία αν είναι γερμανική ή ιταλική τράπεζα. Σημασία έχει να είναι μια ισχυρή ευρωπαϊκή τράπεζα».

Ο διοικητής της ΤτΕ, σημείωσε ότι αυτή η προστατευτική προσέγγιση της Γερμανίας αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απομακρύνοντας την πολυπόθητη τραπεζική ένωση, η οποία θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις στην Ευρώπη.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας στους FT, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας αποδυναμώνεται από το γεγονός ότι είναι κατακερματισμένος και περιορίζεται από τα εθνικά σύνορα. Το γεγονός ότι οι αμερικανικές τράπεζες εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις είναι κυρίως αποτέλεσμα του μεγαλύτερου μεγέθους και της στενότερα ενοποιημένης αγοράς τους, εξήγησε.

«Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκούς τραπεζικούς πρωταθλητές, οι οποίοι να μπορούν να ανταγωνιστούν τους Αμερικανούς ανταγωνιστές τους και χρειαζόμαστε διασυνοριακή ενοποίηση για να έχουμε ισχυρότερες τράπεζες», δήλωσε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, θυμίζοντας ότι η πρόσφατη απόκτηση του 9% της Alpha Bank από την UniCredit υπήρξε ευπρόσδεκτη από όλες τις πλευρές στην Ελλάδα.

Tags
Back to top button