Στη Βουλή διαβιβάζεται από τη Δικαιοσύνη η δικογραφία που σχηματίστηκε αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Πρόκειται για τη συνομιλία που είχε καταγραφεί και «ανέβει στο διαδίκτυο και σχετίζεται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η συγκεκριμένη συνομιλία αναρτήθηκε το Δεκέμβριο του 2014 και αποτελεί απόσπασμα 5 λεπτών κατά την αναπαραγωγή του οποίου ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να λέει «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γ…ει».
Η Δικαιοσύνη «σκόνταψε» στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού και πλέον μόνη αρμόδια να προχωρήσει στην έρευνα για το αδίκημα της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού, είναι η Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία πολίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία όμως αναφερόταν το αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, θέτοντας ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του πρωθυπουργού.
Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής.
Στις 4 Απριλίου του 2014, ο Η. Κασιδιάρης ανέφερε, πως υπάρχει αποδεικτικό υλικό, που εμπλέκει τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μέσω του οποίου φέρεται να παρεμβαίνει προσωπικά σε δικαστικούς κατά της Χρυσής Αυγής.
Παίρνοντας το λόγο στη Βουλή, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά τον αποκάλεσε «δοτό πρωθυπουργό» και κατήγγειλε ότι παρεμβαίνει άμεσα στη δικαιοσύνη προς δικαστικό λειτουργό χωρίς καν, όπως είπε, να χρειάζεται να τηλεφωνεί νωρίτερα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.
«Υπάρχει συγκεκριμένο υλικό ότι έχουν διαπράξει κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και εσχάτη προδοσία…», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν τον αποκαλεί με το όνομά του. Τον αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια». Του μεταβιβάζει και μέσω τρίτων εντολές. Το κοινό του με τον Μπαλτάκο είναι πως κι αυτός είναι Παναθηναϊκός, έχει τρισύλλαβο όνομα και την ίδια κατάληξη».
Είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση (σ.σ. την οποία ζητά να υπογράψουν όλα τα κόμματα) να στηθούν τρείς κάλπες για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου. Υπάρχει συγκεκριμένο υλικό ότι έχουν διαπράξει κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και εσχάτη προδοσία…
Παρακωλύουν τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, που λειτουργεί παράνομα… Στερεί το δικαίωμα ψήφου από εκλεγμένους βουλευτές. Θα ξεκινήσει συλλογή υπογραφών. 30 υπογραφές χρειάζονται για να στηθούν τρεις κάλπες. Το υλικό υπάρχει, με την προανακριτική θα ανοίξουν τα τριψήφια τηλέφωνα Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου αλλά και των δικαστικών».
Οπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό «HotDoc» το 2015, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει κατονομασθεί ως ο άνθρωπος που περιγράφεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει εντολή παρέμβασης στη Δικαιοσύνη για τους υποδίκους της Χρυσής Αυγής. Επί των ημερών του έκλεισε σκανδαλωδώς η υπόθεση χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη για την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ, πάλι επί των ημερών του, παραγκωνίστηκε από διαδικασίες συγκεκριμένος εισαγγελέας Εφετών, που είχε ενεργή σχέση με την έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. «Ολες οι υποθέσεις στις οποίες το δάχτυλο δείχνει τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα και αντίστοιχες ευθύνες» επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού.
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο εκλογής του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο κ. Ντογιάκος ανέλαβε τη διοίκηση της εισαγγελίας μέσα από μια σειρά παράνομων μεθοδεύσεων, των οποίων γνώστες φαίνεται ότι είναι ο Αρειος Πάγος και το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Προκειμένου να αναλάβει ο Ισίδωρος Ντογιάκος την εισαγγελία, χρειάστηκαν μια ολόκληρη επιχείρηση απομάκρυνσης του προκατόχου του -ο οποίος έμεινε μόλις μερικές ημέρες- και στη συνέχεια η παράνομη κάθοδός του στο ψηφοδέλτιο. Αν λοιπόν αποδειχθεί πως υπάρχει πολιτική μεθόδευση, προκειμένου να αναλάβει τη θέση, τότε ο καθένας έχει δικαίωμα να υποθέτει πως και η μετέπειτα πορεία του ήταν υπόλογη στην εξυπηρέτηση αυτών που τον ανέδειξαν πέρα από τις νόμιμες διαδικασίες» υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, όντας ο νεότερος στην επετηρίδα από τους συναδέλφους του, ο κ. Ντογιάκος δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.
Το επίμαχο ακουστικό βίντεο