Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην Γαλλία ο Νίκος Δένδιας για την καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος» - Τα χαρακτηριστικά της Belharra

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, παρουσία του υπουργού Άμυνας Ν. Δένδια, η καθέλκυση της «Νέαρχος», της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ - γνωστής ως Belh@rra - κλάσης «Κίμων», που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, «μεταβαίνω την Πέμπτη 19/9/2024 στη Γαλλία, προκειμένου να παραστώ στην τελετή καθέλκυσης της δεύτερης Φρεγάτας FDI HN, “Νέαρχος”. Ένας ακόμη σημαντικός σταθμός για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Πρόκειται για την δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Ο κ. Δένδιας θα αφιχθεί στην Αεροπορική Βάση Lann-Bihoué όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή (11:40 τοπική ώρα). Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα ενημερωθεί από τον Διοικητή για το πρόγραμμα ναυπήγησης των Φρεγατών FDI HN (12:40 τοπική ώρα).

Ακολούθως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσης της Φρεγάτας «ΝΕΑΡΧΟΣ» (14:45 τοπική ώρα), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της NAVAL στη Lorient.

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την Τελετή Καθέλκυσης, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο

Την ίδια στιγμή, το πλήρωμα της πρώτης φρεγάτας «Κίμων» έχει ξεκινήσει εντατική εκπαίδευση για την εκμάθηση και εξοικείωση με τα νέα συστήματα, καθώς το πλοίο αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα γνώριζαν έως σήμερα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για τις φρεγάτες. Στόχος του επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού είναι η προώθηση της παραγγελίας και τέταρτης φρεγάτας της κλάσης «Κίμων», που θεωρείται ότι θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στη ναυτική ισχύ της χώρας.

Τα χαρακτηριστικά της Belharra

Η φρεγάτα FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Η Naval Group προετοιμάζει την καθέλκυση της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας ΝΕΑΡΧΟΣ στην Λοριάν

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φρεγάτα μπορεί να φέρει ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καθώς και κομάντος με τα ελαφρά ταχύπλοά τους. Πολύ ψηφιοποιημένη, είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο του οποίου η κυβερνοπροστασία είναι ενσωματωμένη ήδη από το σχεδιασμό του, επισημαίνει ο όμιλος Naval.

Tags
Back to top button