Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην Αθήνα περιμένουν τον Φιντάν τον Νοέμβριο για να ξεκινήσει κουβέντα για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και ο Ερντογάν είδε τους ψευτομουφτήδες της μειονότητας στη Θράκη

Η Τουρκία συνεχίζει να επιμένει στην αναθεωρητική της πολιτική παρά την Διακήρυξη της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο μετά την συνάντηση που είχε ο τούρκος υπουργό Εξωτερικών με τους ψευτομουφτήδες της μειονότητας στη Θράκη που η Τουρκία επιμένει να χαρακτηρίζει «Τουρκική», την ίδια αντιπροσωπεία είδε και ο ίδιος ο Ερντόγάν.

Η ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας, TRT, μετέδωσε σχετικά:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, και τον Εκλεγμένο Μουφτή της Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα.

Στην ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώθηκε,

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δεκτό τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και τον Εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τον Εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα»»

Η πάγια θέση της Ελλάδας ως προς το θέμα της μειονότητας είναι ότι αυτή είναι θρησκευτική και όχι εθνική τονίζοντας πως: «Η Ελληνική Πολιτεία, πέραν της πλήρους και έμπρακτης συμμόρφωσης με τις ειδικότερες προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάννης και του διεθνούς δικαίου εν γένει, σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των τριών συνιστωσών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και επιφυλάσσει στους Έλληνες πολίτες, μέλη της μειονότητας, πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία. Αφουγκραζόμενη τις επιθυμίες των Ελλήνων μουσουλμάνων, που κατοικούν στη Θράκη, και διαβουλευόμενη μαζί τους, σχεδιάζει και εφαρμόζει μία συνεπή και συνεκτική πολιτική για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αναγκών τους σε όλους τους τομείς.

Οι τουρκικές απόπειρες σφετερισμού της ταυτότητας της μειονότητας και ισοπέδωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε συνιστώσας αντιστρατεύονται το διεθνές δίκαιο και καταλήγουν σε παραβίαση των δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας. Την καλύτερη και ηχηρότερη απάντηση στις απόπειρες αυτές δίνει η ίδια η μειονότητα, με την ενεργή και γόνιμη συνεισφορά της στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας».

Παράλληλα η Τουρκία συνεχίζει να ζητά την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών.

Με αφορμή ελληνικές ασκήσεις, η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση ΝΟΤΑΜ με τις οποίες ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών Χίο, Σάμο, Τήλο και Χάλκη.

Tags
Back to top button