Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Στην αντεπίθεση ο Μπουτάρης- Τι απαντάει για αποχωρήσεις

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες απο πρώην συνεργάτες του και μέλη της παράταξής του για το τρόπο που διοικεί το δήμο, πέρασε στην αντεπίθεση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο κ. Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε πως «οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του συνοδεύονται από ασύστολα ψέματα».  Είχε προηγηθεί η αναφορά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, σε πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας για το ενοίκιο του νέου σπιτιού του δημάρχου Θεσσαλονίκης και η άποψη πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται».

«Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτές τις συμπεριφορές. Δεν συνάδει στην αξιοπρέπεια δημοτικών συμβούλων να χρησιμοποιούν ψέματα και ευτελή στοιχεία για να κατηγορήσουν τον δήμαρχο, εάν κάνει ή όχι καλά τη δουλειά του» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.

Με αφορμή τη γραπτή δήλωση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί σε όσα του καταλόγισε ο ένας εκ των συνιδρυτών της «Πρωτοβουλίας» λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε με την υποτιθέμενη γνώση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου για τις διαδικασίες. Πέταξε στο προεδρείο του συμβουλίου ένα χαρτί με τρεις λέξεις για την ανεξαρτητοποίηση του και «ανεβάζει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία δήλωση, απαξιώνοντας το δημοτικό συμβούλιο, ενώ με κατηγορεί για ένα σωρό πράγματα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο μέλλον της διοικούσας παράταξης απαντώντας στην τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και ενός από τους διαφωνούντες, Γιώργου Αρβανίτη, για «παλιά και νέα Πρωτοβουλία».

«Παλιά και νέα πρωτοβουλία δεν υπάρχει. Υπήρχε η πρώτη φάση της διοίκησης, όπου προσπαθούσε να επιβιώσει μια τριανδρία, ο Αβραμόπουλος, ο Κουράκης και εγώ, και είχα ισχυρότατες πιέσεις για συνδιοίκηση. Ο κόσμος δεν ξέρει ότι αυτοί συνδιοικούν, αλλά ο δήμαρχος είναι αυτός που ευθύνεται για το καλό και το κακό. Το 2014 κερδίσαμε τις εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία γιατί είχε εισρεύσει νέο αίμα στην Πρωτοβουλία. Όπως θα εισρεύσει και τώρα νέο αίμα» είπε ο κ.Μπουτάρης.

Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος έκανε λόγο και για μπούλινγκ προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα. «Ο λαϊκισμός που επικρατεί αυτές τις μέρες έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό και στο δημαρχείο, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Πέρα από το μπούλινγκ που υφίσταται η πρόεδρος και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας αυτό, είναι ένα χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο».

Tags
Back to top button