Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Στενοφύλλα: Ο καφές του μέλλοντος που θα αντέξει στην κλιματική αλλαγή

Σπάνιο είδος καφέ με γεύση σαν τη ποικιλία Arabica. Είναι ο Στενοφύλλα και είναι το ρόφημα που θα πίνουν σύντομα άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Κι αυτό γιατί μπορεί και καλλιεργείται σε θερμό περιβάλλον και είναι ανθεκτικός στην κλιματική αλλαγή.

Ο καφές Στενοφύλλα έχει μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλότερες θερμοκρασίες έως και 6 βαθμών Κελσίου παραπάνω από τον Arabica, που αποτελεί το 56% της παγκόσμιας χρήσης.

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, ο καλός καφές θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλλιεργηθεί. Μελέτες υποδεικνύουν πως μέχρι το 2050 περίπου το ήμισυ των εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια καφέ υψηλής ποιότητας δεν θα είναι παραγωγικές.

Η ανακάλυψη της ποικιλίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να βοηθήσει στη μελλοντική προστασία της βιομηχανίας καφέ.

Η ποικιλία αυτή προέρχεται από τη Δυτική Αφρική, ενώ στην άγρια φύση της Σιέρα Λεόνε είχε να εμφανιστεί από το 1954.

Βίντεο

 

Tags
Back to top button