Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Σπουδαία ανακάλυψη στη Ρώμη - Βρήκαν μαρμάρινη κεφαλή του Διονύσου 2.000 ετών (φώτο)

Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στη Ρώμη, καθώς σε ανασκαφές στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας βρήκαν μία μεγάλη σε μέγεθος κεφαλή του θεού Διονύσου, στα ερείπια της αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς. 

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούσαν ανασκαφές γύρω από τα ερείπια του μεσαιωνικού τείχους όταν βρήκαν το μαρμάρινο κεφάλι, το οποίο πιστεύουν πως αντικατοπτρίζει τον Διόνυσο και ενδεχομένως αποτελεί μέρος ενός μεγάλου αγάλματος. 

«Οι αρχαιολόγοι έκαναν ανασκαφές σε ένα μεσαιωνικό τείχος όταν είδαν, κρυμμένο μέσα στη γη, ένα κεφάλι από λευκό μάρμαρο. Ήταν χτισμένο μέσα στο τείχος, συνιστώντας κατασκευαστικό υλικό, όπως συνέβαινε συχνά τον Μεσαίωνα. Μόλις ανασύρθηκε από το έδαφος, αποκαλύφθηκε όλο το μεγαλείο της ομορφιάς του. Το πρόσωπο είναι εκλεπτυσμένο, ευγενικό, νεαρό και θηλυκό, στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε πως θα μπορούσε να απεικονίζει τον Διόνυσο. Το κεφάλι θα καθαριστεί και στη συνέχεια θα εκτεθεί», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Αρχαιολογικό Πάρκο του Κολοσσαίου.

 

 

«Η Ρώμη συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε μέρα. Το κεφάλι του αγάλματος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένα αριστούργημα», σχολίασε από την πλευρά της η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι. 

Όπως ανέφερε με τη σειρά του ο διευθυντής των αρχαιολογικών μουσείων της Ρώμης, το κεφάλι χρονολογείται μεταξύ 1ου αιώνα π.Χ. και 2ου αιώνα μ.Χ. 

«Τα κενά μάτια, που πιθανώς ήταν γεμισμένα με γυαλί ή πολύτιμους λίθους, τοποθετούν χρονολογικά το κεφάλι στους πρώτους αιώνες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η επιφάνεια δεν είναι εντελώς ορατή επειδή ακόμη δεν έχει καθαριστεί προσεκτικά. Πιστεύουμε πως ενδεχομένως υπάρχουν ακόμη ίχνη του αρχικού χρώματος διατηρημένα στο στεφάνι γύρω από το μαλλιά», σημείωσε ο ίδιος.

 

Tags
Back to top button