Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σπιτικό Cheeseburger: Για αμαρτίες στο σπίτι με υλικά που εμπιστεύεστε

Το Cheeseburger είναι το αγαπημένο γεύμα μικρών και μεγάλων αλλά δεν είναι ασφαλές να το αγοράζετε απ΄ έξω.

Συστατικά
900 γρ. κιμάς από ψαχνό βοδινό- κατά προτίμηση μπον φιλέ
2 φέτες ψωμί φόρμας (sliced) χωρίς κόρα
λίγο γάλα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια γούστερ σος
(Worcestershire Sauce)
1 κουταλάκι ρίγανη
2 πρέζες νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι σος τσίλι (Chilli Sauce)
2 αυγά
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
8 φέτες τυρί τσένταρ (Cheddar)
αλάτι, ελάχιστο λάδι

Βήματα

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Αναμιγνύετε σε μια λεκάνη τον κιμά, το ψωμί μουλιασμένο στο γάλα και στραγγισμένο, το κρεμμύδι, τη γούστερ σος, τη ρίγανη, τις νιφάδες τσίλι, τη σος τσίλι, τα αυγά και αλάτι. Ζυμώνετε το μίγμα και το πλάθετε σε 8 μπέργκερ, είτε με τις παλάμες σας είτε βάζοντας το μίγμα σε κουπ-πατ «βραχιόλια» διαμέτρου 10 εκ. περίπου, για να τους δώσετε ομοιόμορφο σχήμα.

Βήμα 2
Βάζετε τα μπέργκερ σε ελαφρά λαδωμένη σχάρα (πάνω από ένα ταψί ντυμένο με αλουμινόχαρτο για να μαζεύει τα υγρά) και τα ψήνετε σε απόσταση 10 εκατοστών από την εστία της φωτιάς για 6 λεπτά.

Βήμα 3
Τα γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-6 ακόμη λεπτά. Τα βγάζετε και τοποθετείτε αμέσως πάνω τις φέτες του τυριού (θα λιώσουν γιατί είναι πολύ ζεστά).

Βήμα 4
Κόβετε τα ψωμάκια σε τρεις φέτες κατά πλάτος και τα ζεσταίνετε στο φούρνο.

Βήμα 5
Τα βγάζετε, τοποθετείτε ένα μπέργκερ με τυρί στη βάση, από πάνω το μεσαίο κομμάτι του ψωμιού και ύστερα ένα δεύτερο μπέργκερ με τυρί. Βάζετε τα τσίζμπεργκερ σε 4 πιάτα, τα περνάτε για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από το γκριλ για να ροδίσει το τυρί, τα σκεπάζετε με την πάνω φέτα ψωμιού και τα σερβίρετε αμέσως.

Tags
Back to top button