Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σπιτική αλοιφή που απελευθερώνει την ένταση των μυών με εκπληκτικό άρωμα!

Μετά από μια κουραστική μέρα γεμάτη υποχρεώσεις ή μια σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο, καταπραΰνετε τους πονεμένους μύες με μια αλοιφή που μπορείτε εύκολα μόνοι σας να φτιάξετε στο σπίτι.

Με υλικά και αιθέρια έλαια που υπάρχουν στο ντουλάπι σας, είναι ιδανική ακόμη και για μασάζ. Ζεσταίνει και απελευθερώνει την ένταση των μυών, ενώ το άρωμά της θα σας ξετρελάνει!

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα μικρό κατσαρολάκι
  • Δύο μπολάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού λάδι καρύδας
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
  • 20 σταγόνες έλαιο γαρύφαλλου
  • Φίλτρο καφέ
  • Σουρωτήρι
  • Μικρό σφραγισμένο δοχείο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βάζοντας σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό και από πάνω ένα μπολ που να χωράει στο κατσαρολάκι (όπως φτιάχνουμε το μπεν μαρί).

Μέσα στο μπολ προσθέστε το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο , μαζί με το πιπέρι και το τζίντζερ. Αφήστε το νερό να σιγοβράσει και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα στο ζεστό νερό για περίπου 20 λεπτά.

Το πιπέρι και το τζίντζερ είναι δύο συστατικά που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και έχουν καταπραϋντική επίδραση στους μύες. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά προσθέστε το κερί μέλισσας  και ανακατέψτε καλά στη φωτιά μέχρι να λιώσει.

Τοποθετήστε ένα σουρωτήρι  πάνω από ένα μικρό μπολ και προσθέστε ένα φίλτρο του καφέ.  Αφαιρέστε προσεκτικά το λιωμένο μίγμα από την κατσαρόλα και ρίξτε το πάνω από το φίλτρο.

Τώρα προσθέστε το έλαιο μέντας, ευκαλύπτου και γαρύφαλλου. Και τα τρία συστατικά είναι αναζωογονητικά και χαρίζουν φρεσκάδα.

Προσεκτικά μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μικρό σφραγισμένο δοχείο και αφήστε το να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

Η αλοιφή σας είναι έτοιμη!

Tags
Back to top button